Barada prepričan: »Najbolj kakovostna kikboksarska prireditev v Sloveniji!«

V mariborski dvorani Tabor se bodo drevi predstavili slovenski profesionalni borci Gregor Stračanek, Žiga Pečnik in Samo Petje.
Fotografija: Gregor Stračanek (desno) je optimističen pred današnjim obračunom v Taboru. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Gregor Stračanek (desno) je optimističen pred današnjim obračunom v Taboru. FOTO: Tadej Regent

Ljubljana – Nekdanji šampion kikboksa in tekvondoja Tomaž Barada zagotavlja, da bodo ljubitelji borilnih športov, ki se bodo danes ob 18. uri odpravili v mariborsko dvorano Tabor, vsekakor prišli na svoj račun. »To bo – kar zadeva profesionalne obračune v kikboksu – v zadnjih letih najbolj kakovostna prireditev v Sloveniji,« je poudaril 45-letni Mariborčan, glavni organizator Noči dvobojev.

Na njej se bo v zadnjem obračunu večera Gregor Stračanek v kategoriji do 71,8 kilograma boril za naslov svetovnega prvaka združenja WAKO PRO v polnem kontaktu. Šampionski pas bo poskušal odvzeti francoskemu prvaku Fredericu Ficetu. »O tekmecu vem to, da je desničar, da je približno enako visok kot jaz in da goji klasičen slog (kikboksarske) borbe. Več se z njim nisem obremenjeval, bolj sem se osredotočil nase, da bom čim bolje pripravljen. Naj raje on razmišlja o meni,« je poudaril 37-letni kikboksar s Stranic v občini Zreče.

Pred Stračankom se bo v ring povzpel Žiga Pečnik, ki se bo z Milanom Babićem iz BiH udaril za naslov evropskega prvaka po pravilih K1 (do 78,1 kg), spored treh profesionalnih dvobojev pa bo odprl Samo Petje, najuspešnejši slovenski borec v K1, ki si bo v obračunu kategorije do 71 kilogramov prizadeval potrditi vlogo velikega favorita proti Srbu Slobodanu Mijajloviću.

Noč dvobojev se bo začela s sedmimi amaterskimi spopadi, v katerih se bodo pod slovensko zastavo borili Janez Peršolja (do 60 kg), Aleks Stračanek (do 63,5 kg), Žan Podgoršek (do 71 kg), Timi Frangež (do 75 kg), Igor Kuzmanovič (do 86 kg) ter Paul Kop in David Žibrat (oba do 91 kg).


Venko za drugo zmago v Nemčiji

Aljaž Venko (desno) ne dvomi, da bo tudi jutri ring zapustil dvignjenih rok. FOTO: Jože Suhadolnik
Aljaž Venko (desno) ne dvomi, da bo tudi jutri ring zapustil dvignjenih rok. FOTO: Jože Suhadolnik


V Kölnu pa bo jutri prireditev profesionalnega boksa, na kateri se bo predstavil tudi Aljaž Venko. Za drugo zaporedno zmago v pičlem mesecu dni bo poskušal v dvoboju srednje kategorije (do 72,574 kg) premagati Adija Durakovića iz BiH. »Od prve sekunde bom poskušal tekmecu, ki sicer izhaja iz kikboksa, vsiliti svoj slog in ne dvomim, da bom uspešen,« je samozavesten 25-letni Konjičan.

Komentarji: