Bratranec Mavericka Viñalesa umrl zaradi posledic padca

Petnajstletnik se je ponesrečil na dirki razreda supersport 300 v Jerezu.
Fotografija: Dean Berta Viñales je preminil zaradi posledic padca večih dirkačev, sam jo je odnesel najslabše. FOTO: movs.world
Odpri galerijo
Dean Berta Viñales je preminil zaradi posledic padca večih dirkačev, sam jo je odnesel najslabše. FOTO: movs.world

Motociklistični svet je danes pretresla novica o smrti komaj 15-letnega obetavnega španskega dirkača Deana Berte Viñalesa, ki je podlegel hudim poškodbam po padcu na preizkušnji svetovnega prvenstva razreda superbike v kategoriji supersport 300 v španskem Jerezu.

Kot je sporočilo vodstvo tekmovanja, se je 15-letnik, bratranec dirkača v razredu motoGP Mavericka Viñalesa, ponesrečil v prvi vožnji današnje dirke, potem ko je bil udeležen v padcu več dirkačev. Pri padcu si je hudo poškodoval glavo in hrbtenico. Kljub hitri zdravniški oskrbi že na mestu nesreče, mlademu dirkaču niso mogli pomagati.

Dean Berta Viñales je letos prvič tekmoval v tem prvenstvu, bil je član moštva, ki je v lasti družine Viñales. Največji uspeh je dosegel s četrtim mestom na eni od dirk v Magny-Coursu, šesti pa je bil v Barceloni. Zaradi tragičnega dogodka so prireditelji dirke v Jerezu odpovedali preostanek današnjega sporeda.

Komentarji: