Čeprav tekmeca ne podcenjuje, ne dvomi o novi zmagi v Italiji

Ljubljančan Andrej Baković bo jutri boksal na prireditvi v Vidmu, kjer se bo pomeril s Sinišo Gambelićem iz BiH.
Fotografija: liga prvakov cifre
Odpri galerijo
liga prvakov cifre

Ljubljana – Slovenski boksar Andrej Baković (šest zmag, pet s k. o.) se bo jutri zvečer boril že za svojo sedmo zaporedno profesionalno zmago v supervelterski kategoriji (do 69,85 kg). Za nov uspeh bo poskušal na prireditvi v Vidmu premagati Sinišo Gambelića iz BiH, ki ima v svoji statistiki po tri zmage (dve s k. o.) in poraze.

»Kot vedno, bom šel tudi tokrat na zmago,« je poudaril 29-letni Ljubljančan in v isti sapi pripomnil, da je v vrhunski formi, zato ne dvomi, da bo ring znova zapustil dvignjenih rok. Vendar pa tekmeca nikakor ne podcenjuje. »Na medmrežju sem našel posnetek enega njegovega dvoboja in videl, da je Siniša, ki je imel vse dosedanje dvoboje v Nemčiji, precej visok, boksa pa serijsko,« je o nasprotniku povedal Baković.

Sprva je bilo sicer predvideno, da bi se v Vidmu udaril z Gambelićevim rojakom Milošem Janjaninom (12 zmag, 11 s k. o., 17 porazov), ki pa je obračun odpovedal zaradi poškodbe. Baković se s tem ni pretirano obremenjeval, ob jutrišnjem se je že dogovoril za še dva dvoboja. Tako bo 6. julija nastopil tudi v Trstu, tri mesece pozneje pa na spektaklu v Stožicah, na katerem bo v glavni borbi večera Ema Kozin (16 zmag, osem s k. o., en neodločen izid, brez poraza) boksala za šampionski pas v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg) po različici WBC.
 

Preberite še:

Komentarji: