Čez leto dni v Stožicah znova odbojkarske veselice

V ligi narodov bo Slovenija prihodnje leto v Ljubljani od. 28. maja do 30. gostila Rusijo, Francijo in Kanado. Dekleta za zlato ligo.
Fotografija: Polne Stožice so slovenske odbojkarje lansko leto na evropskem prvenstvu ponesle do pariškega finala, prihodnje leto pa se obeta nov velik spektakel v ligi narodov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Polne Stožice so slovenske odbojkarje lansko leto na evropskem prvenstvu ponesle do pariškega finala, prihodnje leto pa se obeta nov velik spektakel v ligi narodov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je določila končne termine elitne lige narodov, ki jo bo 16 najboljših svetovnih reprezentanc igralo med 14. majem in 27. junijem prihodnje leto. V Areni Stožice bodo med 28. do 30. majem 2021 nastopile Slovenija, Rusija, Francija in Kanada, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Krstni nastop med svetovno elito bodo Slovenci doživeli v Tauron Areni v Krakovu na Poljskem, kjer so nastopili že na evropskem prvenstvu 2017. Njihovi tekmeci bodo Srbi, Italijani in gostitelji Poljaki.

Teden dni kasneje bo slovenska izbrana vrsta gostovala na Kitajskem in se v Ningboju pomerila s Kitajsko, Argentino in Nemčijo. Sledil bo domači turnir v Areni Stožice, ki se bo začel 28. maja. V Ljubljano zopet prihaja ena najboljših reprezentanc zadnjih let, Rusija, pred domačimi gledalci pa se bo pomerila še s Francijo in Kanado.

Slovensko veselje po četrtfinalni zmagi proti Rusiji je sprožilo velik evforijo. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Slovensko veselje po četrtfinalni zmagi proti Rusiji je sprožilo velik evforijo. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Iz Ljubljane se bodo Slovenci podali v Teheran in igrali proti Iranu, Braziliji in Avstraliji. Konec rednega dela lige bo v Varni, ki bo na sporedu od 11. do 13. junija. Na njem se bo Slovenija pomerila z Bolgarijo, Japonsko in ZDA.
Zaključni turnir najboljše šesterice bo od 23. do 27. junija gostil Torino.

Dekleta bodo uvodne turnirje v vseh skupinah odigrala že med 11. in 13. majem, finalni del tekmovanja pa se bo od 23. do 27. junija odvijal v kitajskem Nanjingu.

Slovenske odbojkarice v elitni ligi narodov ne bodo nastopile, jih pa zato čakajo dvoboji v srebrni evropski ligi, skozi katero si bodo skušale zagotoviti uvrstitev v najmočnejšo evropsko tekmovanje – zlato ligo.

Komentarji: