David Pleše z osebnim rekordom do 21. mesta na Havajih

Naslova svetovnih prvakov v ironmanu ubranila Švicarka Daniela Ryf in Nemec Patrick Lange.
Fotografija: David Plešše si je na tokratnem ironmanu priplaval, prikolesaril in pritekel 21. mesto. FOTO: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
David Plešše si je na tokratnem ironmanu priplaval, prikolesaril in pritekel 21. mesto. FOTO: Ljubo Vukelič

Honolulu - Na svetovnem prvenstvu v ironmanu sta z novima rekordoma znamenite triatlonske preizkušnje na Havajih zlati lovoriki ubranila Švicarka Daniela Ryf in Nemec Patrick Lange, slovenski triatlonec David Pleše pa je pristal na 21. mestu.

Pleše, ki je četrtič nastopil na tem slovitem triatlonu, si je za cilj zastavil izboljšavo svoje najboljše uvrstitve na tem tekmovanju, ki jo je leta 2016 dosegel s 17. mestom. Na koncu mu to ni uspelo, sodeč po zapisu na družbenih omrežjih pa zaradi tega še zdaleč ni bil razočaran.

Nad preizkušnjo je bil navdušen; plavalni del, ki ga je končal na 37. mestu, je ocenil kot sprejemljivega, s kolesarjenjem je bil nadvse zadovoljen (s petim dosežkom med vsemi je napredoval na deveto mesto), na teku pa je dal od sebe, vse kar je lahko. S časom osem ur in 23 minut je vknjižil tudi nov osebni rekord na svetovnem prvenstvu.

Izkušeni slovenski triatlonec je sicer prvič nastopil na tem tekmovanju nastopil leta 2013 in zasedel 27. mesto. Leto pozneje je odstopil, predlani si je s 17. mestom izbojeval rezultat kariere na SP, kar je skušal lani nadgraditi, a zaradi težav ni videl cilja.


Zmagovalko opekla meduza, zmagovalec zaprosil Julio


Lange in Ryfova sta - kot že omenjeno - slavila z novima rekordoma proge. Nemec je za 3,9 kilometra plavanja, 180 kilometrov kolesarjenja in 42 kilometrov teka potreboval 7 ur, 52 minut in 39 sekund, Švicarka, ki je na Havajih nepremagana že štiri leta po vrsti, pa 8 ur, 26 minut in 18 sekund.

Ryfova je predvsem med plavanjem nadvse trpela, saj jo je tik pred startom opekla meduza. "Govorila sem si, da se ne smem vdati, ker branim naslov, toda nisem vedela, ali bom zmogla do konca priplavati s tako hudimi bolečinami. Grozno je bilo. Rekla sem si, da ne smem obupati, ker ne veš, kaj se lahko zgodi na cesti," je razkrila Ryfova, ki je morala v primerjavi z najboljšo med plavalkami Lucy Charles v nadaljevanju nadomestiti več kot devet minut zaostanka.

Lange je bil še bolj kot nad prestižno zmago navdušen nad dogodkom, ki se je zgodil v cilju, ko je za roko zaprosil svojo izbranko. "Najbolj napet, lep, čudovit trenutek, ki sem ga izkusil v celotnem življenju, je bil, ko sem zaprosil Julio in je rekla: 'Da.'," je bil presrečen Lange.

Komentarji: