Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Do kolajne tekel z nedovoljenimi sredstvi

Italijanski atletski reprezentant in evropski podprvak v teku na 3000 zapreke Ahmed Abdelwahed je bil zaradi pozitivnega dopinškega testa začasno suspendiran.
Ahmed Abdelwahed, italijanski atlet egiptovskjega rodu, je na avgustovskem evropskem prventvu  v teku na 3000 m zapreke osvojil srebrno kolajno. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Ahmed Abdelwahed, italijanski atlet egiptovskjega rodu, je na avgustovskem evropskem prventvu  v teku na 3000 m zapreke osvojil srebrno kolajno. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
G. N., STA
13. 9. 2022 | 07:37
1:51

Italijanski atletski reprezentant Ahmed Abdelwahed je bil zaradi pozitivnega dopinškega testa na prepovedano snov meldonij začasno suspendiran. Kot je v ponedeljek sporočila komisija za integriteto atletike (AIU) pri Svetovni atletiki IAAF, Abdelwahedu zaradi zlorabe dopinga grozi večletna prepoved nastopanja.

Evropski podprvak v teku na 3000 metrov zapreke je bil pozitiven na meldonij, ki je na seznamu prepovedanih sredstev od leta 2016.

Meldonij, ki sodi med hormone in metabolične modulatorje, je postal bolj znan v javnosti, potem ko je zaradi njega na dopinškem testu leta 2016 »padla« ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova in si prislužila 15-mesečni suspenz.

Poleg Šarapove so bili na meldonij pozitivni tudi olimpijska prvakinja v umetnostnem drsanju Jekaterina Bobrova, ruska plavalna šampionka Julija Jefimova, gruzijski rokoborec Davit Modzmanašvili in številni drugi športniki.

Komisija za atletsko integriteto AIU za zdaj ni pojasnila, kdaj je bil 26-letni italijanski atlet pozitiven. Začasno je suspendiran, medtem pa komisija proti njemu pripravlja dopinški postopek.

Italijan je na minulem EP v Münchnu osvojil srebro za zmagovalcem Fincem Topijem Raitanenom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine