Državno prvenstvo nakazalo bližajočo se menjavo rodov

Olimpijska prvakinja Tina Trstenjak v podaljšku strla odpor Kaje Kajzer. Največ kolajn judoistom Bežigrada.
Fotografija: Tina Trstenjak je po hudem boju vendarle upravičila vlogo favoritinje. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Tina Trstenjak je po hudem boju vendarle upravičila vlogo favoritinje. FOTO: Miha Šimnovec

Maribor – S skoraj polletno zamudo, kateri je botrovala pandemija novega koronavirusa, so v mariborski dvorani Lukna v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) proti širitvi bolezni covid-19 uspešno spravili pod streho letošnje člansko državno prvenstvo v judu, ki je minilo brez večjih presenečenj. Favorizirani borci in borke so večinoma upravičili svoje vloge.

V središču pozornosti je bila kajpak olimpijska prvakinja Tina Trstenjak (Z'dežele Sankaku), ki je v podaljšku izenačenega finala kategorije do 63 kilogramov na zlato točko ugnala Kajo Kajzer (Bežigrad), sicer reprezentantko v kategoriji nižje (do 57 kg), v zaključnem dvoboju moške kraljevske kategorije (nad 100 kg) pa je bil Vito Dragič (Impol) boljši od Eneja Mariniča (Branik Broker).


V ženski konkurenci so se ob Trstenjakovi z zlatimi lovorikami ovenčale še Maruša Štangar (Olimpija, do 48 kg), Nuša Perovnik (Acron Sl. Gradec, do 52 kg), Tina Kovač (Acron Sl. Gradec, do 57 kg), Zarja Tavčar (GIB Šiška, do 70 kg), Anka Pogačnik (Triglav Kranj, do 78 kg) in Patricija Brolih (Bežigrad, do 78 kg), v moški pa so se ob Dragiču na najvišjo stopnico zmagovalnega odra povzpeli tudi David Štarkel (Impol, do 60 kg), Matjaž Trbovc (Z'dežele Sankaku, do 66 kg), Adrian Gomboc (Bežigrad, do 73 kg), Juš Mecilošek (Bežigrad, do 81 kg), Narsej Lackovič (Partizan Ljutomer, do 90 kg) in David Kukovica (Branik Broker, do 100 kg).
Kaja Kajzer (na fotografiji) se je dobro upirala favorizirani Tini Trstenjak. FOTO: Miha Šimnovec
Kaja Kajzer (na fotografiji) se je dobro upirala favorizirani Tini Trstenjak. FOTO: Miha Šimnovec


Na državnem prvenstvu je sicer moči merilo 121 judoistov in judoistk iz dvajsetih klubov, največ kolajn pa so si izbojevali člani Bežigrada (tri zlate, štiri bronaste in osem bronastih). Sledijo Acron Slovenj Gradec (2 zlati, 4 srebrne), Z'dežele Sankaku (2 zlati, 1 srebrno, 2 bronasti), Impol (2 zlati, 1 srebrno), Branik Broker (1 zlato, 2 srebrni, 2 bronasti) itn.


»Odličja so se tokrat na državnem prvenstvu porazdelila med klube iz vse Slovenije, tekmovanje pa je nakazalo tudi bližajočo se menjavo rodov. Reprezentanti so se morali namreč za sleherno zmago zelo potruditi,« je črto pod prvenstvo potegnil Marjan Fabjan, strokovni direktor pri Judo zvezi Sloveniji (JZS). Naslednje tekmovanje za naše najboljše judoiste bo čez dober mesec turnir za grand slam v Budimpešti, kjer se bo po daljšem premoru nadaljeval lov na kvalifikacijske točke za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu.

Preberite še:

Komentarji: