Ema Kozin najmlajša profesionalna svetovna prvakinja v treh kategorijah

Slovenska boksarska »princeska« zanesljivo opravila z izkušenejšo Madžarko Szilvio Szabados.
Fotografija: Trener in menedžer Rudolf Pavlin ni skrival zadovoljstva zaradi predstave, ki jo je v Aalnu prikazala Ema Kozin. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Trener in menedžer Rudolf Pavlin ni skrival zadovoljstva zaradi predstave, ki jo je v Aalnu prikazala Ema Kozin. FOTO: Blažž Samec/Delo

Slovenska profesionalna boksarka Ema Kozin (22 zmag, 12 z nokavtom, 1 neodločen izid, 1 poraz) je na prireditvi v nemškem Aalnu upravičila vlogo favoritinje in zanesljivo opravila z Madžarko Szilvio Szabados (18 zmag, 9 z nokavtom, 19 porazov). Dvoboja je bilo konec v sedmi rundi, ko je 23-letna šampionka iz Šmartnega ob Savi s tehničnim nokavtom prisilila k vdaji osem let starejšo tekmico iz Miskolca.

Kozinova si je z novim uspehom izbojevala poseben rožnati šampionski pas (na njem sta dve njeni fotografiji) v supervelterski kategoriji po različici WBF. Tako je postala najmlajša profesionalna svetovna prvakinja v treh težnostnih kategorijah (pred tem si je lovorike lastila tudi v supersrednji in srednji kategoriji).

»Že v prvi rundi sem začutila, da sem močnejša od Szabadosove. To je hitro spoznala tudi Szilvia, ki se je začela umikati, kar sicer ni v njeni navadi. Izkazala se je tudi za zelo trpežno, saj je dobro prenašala moje udarce. V šesti rundi sem po navodilih svojih trenerjev Rudija Pavlina in Redža Ljutića malo spremenila taktiko. Pogosteje sem začela sprožati direkte, ki so pri tekmici povzročili precej škode. V sedmi rundi sem nato zlomila njen odpor,« je pojasnila slovenska »princeska«, kakor ji je že pred časom nadel vzdevek Pavlin.

Emin dolgoletni trener in že debelo leto tudi menedžer ni skoparil s pohvalami na račun svoje varovanke, ki si bo zdaj privoščila krajši oddih. »Po dvoboju sem čestital Szabadosovi za odpor, ki ga je nudila Kozinovi. Videlo se je, da se ni prišla vdat. Toda razlika v Emini (pre)moči je bila slednjič prevelika. Po mojem bi lahko sodnik že prej prekinil obračun,« je ocenil Pavlin, pri čemer ni skrival zadovoljstva zaradi predstave, ki jo je Kozinova prikazala v Aalnu.

Preberite še:

Komentarji: