F1 na Portugalsko po 24 letih

Dirke bodo v tej sezoni tudi Portimau, Imoli in na Nürburgringu. Prek luže ne bodo šli.
Fotografija: Sezona v formul1 1 postaja vse bolj normalna. FOTO: Mark Thompson/Reuters
Odpri galerijo
Sezona v formul1 1 postaja vse bolj normalna. FOTO: Mark Thompson/Reuters

Sezona formule 1 2020 bo imela še tri nove postaje, je danes sporočilo vodstvo tekmovanja. V koledar, ki so ga morali zaradi pandemije novega koronavirusa močno spremeniti, so danes uvrstili še dirke v Portimau, Imoli in na Nürburgringu, ki bodo oktobra in novembra.

Na Portugalsko, kjer bo Portimao gostil dirko 25. oktobra, se tako elitno tekmovanje vrača po 24 letih premora. Dirkališče Algarve pa bo sploh prvič doslej gostilo dirkalnike formule 1.

Na sceno se vrača tudi nemški Nürburgring, kjer ni bilo dirk formule 1 zadnjih sedem sezon. Zdaj bodo Nemci na dirkališču Eifel spet priredili dirko formule 1, ki bo na sporedu 11. oktobra.

Lewis Hamilton je na Madžarskem prevzel vodstvo. FOTO: Reuters
Lewis Hamilton je na Madžarskem prevzel vodstvo. FOTO: Reuters


Nekaj posebnosti pa bo na dirki v Imoli 1. novembra, kjer bo celotno dogajanje strnjeno na samo dva dni namesto na običajne tri, v vodstvu tekmovanja razmišljajo o nekoliko drugačnem formatu z le enim prostim treningom pred kvalifikacijami. V Imoli je bil premor na dirkališču Enza in Dina Ferrarija za voznike karavane formule 1 še daljši kot v Nemčiji, saj so doslej zadnjo dirko tam odpeljali leta 2006.
 

Cilj vsaj 15 dirk


Z novimi tremi dirkami v koledarju sezone 2020 je tako cilj krovne zveze Fie, da bi izvedla vsaj 15 dirk, že skoraj uresničen. Po novem jih je zdaj namreč 13, sezona se je po štirimesečnem prisilnem premoru začela julija v avstrijskem Spielbergu.

Obenem pa je vodstvo tekmovanja sporočilo tudi, da so se zaradi aktualnih zdravstvenih in varnostnih razmer dokončno odpovedali možnosti, da bi letos dirke skušali izvesti v Ameriki. Tako formule 1 ne bo ne v ZDA, ne v Kanadi, Mehiki ali Braziliji.

Preberite še:

Komentarji: