Tim Gajser po padcu daleč od vrha

Na veliki nagradi Sardinije v razredu MXGP je bil razred zase nizozemski motokrosist Calvin Vlaanderen.
Fotografija: Tim Gajser je v uvodni vožnji za veliko nagrado Sardinije osvojil drugo mesto. FOTO: Honda Racing
Odpri galerijo
Tim Gajser je v uvodni vožnji za veliko nagrado Sardinije osvojil drugo mesto. FOTO: Honda Racing

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je uvodno vožnjo za veliko nagrado Sardinije za svetovno prvenstvo v razredu MXGP končal na drugem mestu. Najhitrejši je bil Nizozemec Calvin Vlaanderen (Yamaha), tretje mesto pa si je pridirkal Španec Jorge Prado (GasGas).

Dolgo je sicer kazalo na novo zmago Gajserja, ki pa je proti koncu – verjetno tudi zaradi viroze – malo popustil, kar je Vlaanderen izkoristil in dva kroga pred ciljem švignil mimo 25-letnega asa iz Pečk pri Makolah. Na koncu je imel enako stari Nizozemec 6,989 sekunde naskoka pred Gajserjem in 11,426 pred tretjeuvrščenim Pradom, ki je dolgo vozil na drugem mestu.

Na drugi dirki je bil Vlaanderen razred zase, za njim pa je v cilj pridrvel rojak Glenn Coldenhoff (Yamaha, + 16,425), tretji pa je bil Prado (+ 23,517). Gajser, ki je med vožnjo padel, se je moral sprijazniti z 12. mestom (+ 1:12,255), vendar je zadržal vodstvo v skupni razvrstitvi.

Jan Pancar 17. in 13. v MX2

V kategoriji MX2 je prvo vožnjo dobil Belgijec Jago Geerts (Yamaha), slovenski motokrosist Jan Pancar (KTM) pa je zaostal za krog in zasedel 17. mesto. Na drugi dirki je pred Geertsom zmagal Francoz Tom Vialle (KTM), Pancar pa si je nove točke za svetovno prvenstvo pridirkal s 13. mestom (1 krog zaostanka).

Preberite še:

Komentarji: