Sanjski štart Gajserja, zmagal tudi v Mantovi

Tim Gajser je prvo vožnjo za VN Lombardije končal na drugem mestu za Jorgejem Pradom, v drugo pa je bil razred zase in se veselil zmage na VN Lombardije.
Fotografija: Tim Gajser je dobil uvodni dve dirki v svetovnem prvenstvu. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Tim Gajser je dobil uvodni dve dirki v svetovnem prvenstvu. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Štirikratni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser (Honda) je v prvi vožnji dirke za VN Lombardije osvojil drugo mesto za Jorgejem Pradom (Gas Gas), v drugo pa bil razred zase na mehki progi v Mantovi, kjer je lani izgubil naslov, in je po veliki Britaniji dobil tudi drugo dirko v elitnem razredu MXGP.

V Mantovi so visoko plapolale slovenske zastave, navijači pa so videli 35. zmago ljubljenca Gajserja in na koncu peli Zdravljico. Zdaj ima Tiga243 že precejšnjo prednost 12 točk pred Pradom, ki je ob odsotnosti poškodovanih Jefferyja Herlingsa in Romaina Febvra njegov največji tekmec na začetku sezone. Španec je v drugo vožnji storil napako in osvojil šele sedmo mesto. Drugi na VN Lombardije je bil tako novinec v konkurenci 450-kubičnih motorjev, Francoz Maxime Renaux (Yamaha), lani prvak v razredu MX2.

Tim Gajser se je veselil 35. zmage v karieri. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser se je veselil 35. zmage v karieri. FOTO: Honda Racing

»Bilo je zelo dobro, vesel sem, da sem zmagal tukaj v Mantovi. Imeli smo težave z nastavitvami, saj je proga zelo zahtevna in ni bila tako mehka kot ponavadi. Naposled nam je uspelo najti prave rešitve. Zadovoljen sem z obema štartoma (prvič je zaostal le za Pradom, drugič pa za Jeremyjem Seewerjem, ki je zatem padel; op. p.). Za nami je uspešen vikend,« je v cilju povedal 25-letni šampion iz Pečk.

»Na prvi vožnji sem bil zafrustriran, ker nisem mogel prehiteti Prada. Bil je hiter in imel dober ritem.V drugo sem si hitro ustvaril varno prednost, toda naredil napako, padel in pustil blizu Renauxa. Uspelo mi je ostati pred njim, potem pa sem zanesljivo vozil do cilja. Super vesel sem. Hvala moji ekipi in navijačem,« je po podelitvi dodal Gajser.

Naslednja dirka bo čez dva tedna v Argentini, kjer bo Gajser imel rdečo številko, gotovo še ne bo Febvra (Kawasaki), morda bo pravočasno okreval svetovni prvak Herlings (KTM).

Izidi VN Lombardije:

1. Gajser (Slo, Honda) 47 točk

2. Renaux (Fra, Yamaha) 42

3. Prado (Špa, Gas Gas)

4. Bogers (Niz, Husqvarna) 34

5. Seewer (Švi, Yamaha)

6. Olsen (Dan, KTM)

Skupni vrstni red:

1. Gajser 94

2. Prado 82

3. Renaux 77

4. Seewer 74

5. Bogers 57

6. Olsen 57

Preberite še:

Komentarji: