Hamilton nastopil kot Bottasov odvetnik

Mercedesov finski dirkač odločno zanikal, da bi ga utegnili v moštvu zamenjati še sredi letošnje sezone v formuli 1.
Fotografija: Angleški novinarji so stopili na žulj Valtteriju Bottasu. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Odpri galerijo
Angleški novinarji so stopili na žulj Valtteriju Bottasu. FOTO: Gabriel Bouys/AFP

V letošnjo sezono za svetovno prvenstvo v formuli 1 je še s posebej velikimi pričakovanji štartal Valtteri Bottas (Mercedes), ki pa mu na uvodnih treh dirkah mu nikakor ni šlo po načrtih in željah. Vsekakor si je finski dirkač obetal precej več, kot je doslej iztržil.

Na veliki nagradi Bahrajna se je moral sprijazniti s tretjim mestom za svojim moštvenim sotekmovalcem Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom (Red Bull), v Imoli, kjer je Verstappen zmagal pred Hamiltonom, je trčil z Georgeem Russllom (Williams), prejšnjo nedeljo pa je v Portimau spet v cilj pridrvel kot tretji za Hamiltonom in Verstappnom. Ker je bil v kvalifikacijah še najhitrejši, s svojim izkupičkom na Portugalskem nato nikakor ni bil zadovoljen.

»Če dirko začneš z najboljšega startnega položaja, si seveda želiš domov pripeljati zmago,« je zmajeval z glavo Bottas, ki so mu pred jutrišnjo veliko nagrado Španije v Barceloni (z začetkom ob 15. uri) dodatno stopili na žulj angleški novinarji s članki, v katerih je bilo mogoče prebrati, da bi ga lahko še letos v črni puščici zamenjal Russell, ki je sicer prav tako član Mercedesove družine.


Bottas: To očitno spada zraven


»Zaradi takšnih zgodbic, ki mi ne nalagajo dodatnega pritiska, se niti najmanj ne vznemirjam, ker dobro vem, da me sredi sezone ne bodo zamenjali. Obstaja sicer ekipa, v kateri to počnejo (v mislih je imel rdeče bike), ne pa v našem moštvu. Pogodbo imam do konca leta! Očitno pa takšno sranje spada v naš posel, v katerem je veliko izmišljotin,« je zmajeval z glavo 31-letni Finec.

Hamilton ga je nemudoma vzel v bran. »Iz izkušenj lahko povem, da je Bottas fantastičen ekipni kolega. Občutek imam, da imamo, kar zadeva ravnotežje znotraj ekipe, pri Mercedesu zdaj celo najboljšo (dirkaško) zasedbo. Valtteri je v preteklosti že pokazal imenitne predstave, prejšnji teden, denimo, v svojo korist odločil kvalifikacije v Portimau. Zato menim, da bi ga morali ljudje pustiti pri miru, da se bo lahko tudi v prihodnje osredotočil na svoje naloge,« je kot Bottasov odvetnik nastopil angleški šampion, ki lovi že osmi naslov svetovnega prvaka.

Komentarji: