Igre bodo, če bomo veslali v isto smer

Predsednik MOK Thomas Bach meni, da je mogoče OI izvesti tudi brez cepiva proti koronavirusu.
Fotografija: Thomas Bach je pred dnevi obiskal Slovenijo. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Thomas Bach je pred dnevi obiskal Slovenijo. FOTO: Uroš Hočevar

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach, ki je nedavno obiskal Slovenijo, je izrekel spodbudne besede o izvedbi olimpijskih iger v Tokiu prihodnje leto.

»Vidimo, da se šport vrača. Počasi, ampak zanesljivo. To nam dokazuje, da lahko svet organizira vrhunske športne dogodke tudi brez odkritja cepiva zoper covid-19,« je Bach povedal na video sestanku delegacije Moka z japonskimi politiki in prireditelji iger, ki je bil odprt za javnost.

FOTO: Kim Kyung-Hoon/Reuters
FOTO: Kim Kyung-Hoon/Reuters


Bachov optimizem se stopnjuje. »Imamo tudi zelo spodbudne novice glede razvoja cepiva,« pravi Nemec, ki se je pred tem po telefonu slišal z japonskim premierjem Jošihidejem Sugo. »Vsi, Mok in Tokio, smo na istem čolnu. Zdaj je pomembno, da vsi veslamo v isto smer,« je še dejal prvi mož svetovne olimpijske družine.
 

Tour kot zgled


Bach je dodal, da je nedavna dirka po Franciji, na kateri sta dvojno zmagoslavje dosegla Tadej Pogačar in Primož Roglič, lahko zgled.
 
Tokijske igre so po novem na sporedu od 23. julija do 8. avgusta 2021. Prepričan sem, da bomo pripravili te olimpijske igre, ki bodo zgodovinske zaradi različnih dejavnikov, obenem bodo tudi zelo uspešne in do tega uspeha bomo prišli skupaj,« je prepričan Bach.

Preberite še:

Komentarji: