Italijani v četrtfinalu z Nemci, Nizozemci pa s Srbi

Srbski odbojkarji so v osmini finala evropskega prvenstva po hudem boju strli odpor Turkov.
Fotografija: Italianski odbojkarji so se zanesljivo uvrstili v četrtfinale. FOTO: Pascal Guyot/AFP
Odpri galerijo
Italianski odbojkarji so se zanesljivo uvrstili v četrtfinale. FOTO: Pascal Guyot/AFP

Italijanski odbojkarji, ki so v predtekmovalni skupini B, v kateri so bili tudi Slovenci, so se z lahkoto uvrstili v četrtfinale evropskega prvenstva. V osmini finala so s 3:0 (14, 13, 16) izločili Latvijce. V četrtfinale so se prebili tudi Nizozemci, ki so bili po hudem boju s 3:2 (-22, 22, 24, -20, 13) boljši od Portugalcev.

Italijani so z odličnimi servisi, s servisne črte je blestel predvsem Daniele Lavia, razorožili Latvijce in jih z bloki spravljali ob živce. Vse tri nize so dobili prepričljivo, Lavia pa je bil s 13 točkami najučinkovitejši igralec tekme. Italijani se bodo v četrtfinalu pomerili z Nemci, ki so s 3:1 (14, -18, 19, 22) premagali Bolgare.


Abdel-Atiz dosegel kar 37 točk


Precej bolj izenačen je bil prvi današnji dvoboj osmine finala v Gdansku, kjer so Nizozemci po hudem boju na koncu vendarle strli odpor Portugalcev, potem ko so peti niz dobili s 15:13. Najboljši igralec tekme je bil nizozemski korektor Nimir Abdel-Atiz, ki je dosegel kar 37 točk, med njimi tudi tri ase. Nizozemci se bodo v četrtfinalu pomerili s Srbi, ki so s 3:2 (18, -22, -22, 23, 12) zaustavili Turke. Pri Srbiji je 18 točk dosegel Uroš Kovačević, pri Turčiji pa je bil z 20 najučinkovitejši Adis Lagumdžija.

Slovenci se bodo v jutrišnjem obračunu osmine finala v Ostravi spoprijeli s Hrvati.

Komentarji: