Izgubil tudi mladi Korošec, vendar potrdil nadarjenost

Po Aljažu Venku v uvodnem krogu na svetovnem prvenstvu v olimpijskem boksu izpadel še Nik Nikolov Veber.
Fotografija: Aljaž Venko (levo) je od svojega nastopa v Jekaterinburgu pričakoval dosti več. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aljaž Venko (levo) je od svojega nastopa v Jekaterinburgu pričakoval dosti več. FOTO: Jože Suhadolnik

Jekaterinburg – Na jubilejnem 20. svetovnem prvenstvu v olimpijskem boksu sta oba slovenska reprezentanta izpadla po uvodnih dvobojih. Aljaž Venko (do 75 kg) je v torek po točkah izgubil z Alžircem Younesom Nemouchijem, Nik Nikolov Veber (do 57 kg) pa je moral danes prav tako po sodniški odločitvi priznati premoč Bolgaru Bojanu Panevu Asenovu.

Za Venka, ki je odprl turnir, je bil dvoboj bolj izenačen, kot je kazal izid (0:5). Za vseh pet sodnikov je bil Nemouchi, ki je na afriškem prvenstvu leta 2017 zasedel peto mesto, boljši. Medtem ko so trije točkovali v Alžirčevo korist z 29:28, sta dva Afričanu prisodila vse tri runde (30:27).

»Lahko bi se obrnilo tudi drugače. Morda sem jaz tekmecu zadal celo več čistih udarcev, jih je pa Younes skupno sprožil več,« je sporočil Venko, ki je danes v Jekaterinburgu stiskal pesti za Nika Nikolova Vebra. Komaj 18-letni Korošec se je pogumno postavil po robu favoriziranemu Bolgaru, ki si je – mimogrede – na marčevskem evropskem prvenstvu za mlajše člane priboksal srebrno kolajno, in izgubil po točkah.

»Nik je dobro odboksal svoj prvi dvoboj na tako velikem tekmovanju, lahko bi sicer tudi bolje, a se je videlo, da mu primanjkuje še malo izkušenj,« je ocenil Nikov oče in trener Vlatko Nikolov, svojčas prav tako vrhunski boksar.

Preberite še:

Komentarji: