Janja Garnbret v kvalifikacijah dvakrat do vrha (VIDEO)

V polfinale predzadnje težavnostne tekme sezone so se prebili še Tjaša Kalan, Mia Krampl, Mina Markovič in Domen Škofic.
Fotografija: Janja Garnbret v Wujiangu brani lansko zmago. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Janja Garnbret v Wujiangu brani lansko zmago. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Wujiang – Na kitajski finale težavnostne sezone svetovnega pokala je mlada slovenska športna plezalka Janja Garnbret prispela z napolnjenimi baterijami in zelo dobro pripravljena, kar je dokazala že v kvalifikacijah predzadnje preizkušnje v Wujiangu, na prizorišču torej, na katerem brani lansko zmago. Bila je namreč ena iz četverice tekmovalk, ki so obe kvalifikacijski smeri preplezale do vrha, ob 19-letni Korošici še Korejka Ja-in Kim, Japonka Akijo Noguči in Avstrijka Jessica Pilz.


Uspešne tudi ostale Slovenke


Z morebitno jutrišnjo zmago bi se Janja še za velik korak približala tretjemu zaporednemu težavnostnemu globusu, ne bi pa ga še osvojila, saj bo Pilzeva za njo zaostajala premalo, upoštevaje namreč dejstvo, da se bo najslabši letošnji dosežek vsake tekmovalke odbil iz njenega končnega seštevka točk. Odlično so v kvalifikacijah nastopile tudi preostale tri Slovenke: takoj za najboljšo četverico sta si peto mesto s po enim vrhom razdelili Tjaša Kalan in Mia Krampl, medtem ko je Mina Markovič s 14. dosežkom ravno tako napredovala v polfinale.


Med moškimi le Škofic


Udeleženki olimpijskih iger mladih v Buenos Airesu, srebrna Vita Lukan in Lučka Rakovec, nista odpotovali na Kitajsko, ravno tako ne celotna moška zasedba z izjemo Domna Škofica, ki je vpisal osmi kvalifikacijski dosežek. Med tekmeci ni bilo nobenega, ki bi se dvakrat povzpel do vrha, po enkrat se je izšlo štirim na čelu z zmagovalcem kvalifikacij, Avstrijcem Jakobom Schubertom, ki mu ravno tako najbolje kaže v (dvo)boju za skupno lovoriko. Škofic pred kitajskima izzivoma drži tretje mesto.

Komentarji: