Jorgić v četrtfinalu, Tokić izpadel proti prvemu nosilcu

lovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je uvrstil v četrtfinale turnirja WTT Contender v Laškem.
Fotografija: Darko Jorgić (na fotografiji) med uvodnim nastopom na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Anže Malovrh/STA
Odpri galerijo
Darko Jorgić (na fotografiji) med uvodnim nastopom na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: Anže Malovrh/STA

Četrtfinalist letošnjih olimpijskih iger v Tokiu Darko Jorgić je s 3:1 (9, 3, -5, 5) ugnal Indijca Sathiyana Gnanasekerana. Drugi Slovenec Bojan Tokić pa je izpadel, potem ko je z 0:3 (-9, -10, -3) izgubil proti prvemu nosilcu, Kitajcu Lin Gaoyuanu. Jorgić se bo v četrtfinalu pomeril s Kitajcem Qihao Zhoujem (123. na lestvici ITTF), ki je s 3:1 (4, 11, -12, 9) ugnal Japonca Juta Kizukurija (201.).

Triindvajsetletni Hrastničan je v drugem kolu imel nekaj težav proti Indijcu le v tretjem nizu, ko je z nekaj dobrimi odgovori 37. igralec svetovne lestvice znižal na 2:1 v nizih. Je pa nato 23. igralec sveta znova vzpostavil ravnotežje in zanesljivo osvojil četrti niz ter si s tem zagotovil četrtfinale na domačem turnirju.

Brez nastopa med najboljšimi osmimi pa je ostal Tokić (65.), ki je bil sicer v prvih dveh nizih blizu Kitajcu, sicer sedmemu igralcu svetovne lestvice. Izgubil ju je tesno z 9:11 in 10:12. V drugem je imel pri vodstvu 10:8 dve zaključni žogici za izenačenje na 1:1, a je Kitajec dobil obe točki na servis 40-letnega slovenskega asa, v tretjem pa je nato le še dokončal delo.

Slovo Slovencev v dvojicah

V petek sta v četrtfinalu ženskih dvojic Katarina Stražar in Lea Paulin izgubili proti Nemkama Nini Mittelham in Sabine Winter z 1:3 (-11, 7, -1, -5). Med ženskami je po odpovedi Ane Tofant, ki ima zdravstvene težave, Slovenijo zastopala le Stražarjeva, ki je izgubila četrtkov dvoboj prvega kola proti Španki Marii Xiao.

Prav tako v prvem kolu sta v četrtek izpadli moški dvojici Darko Jorgić/Deni Kožul ter Tilen Cvetko/Peter Hribar in mešana dvojica Kožul/Stražar.

Preberite še:

Komentarji: