Jure Kozjek svetovni prvak

Ljubljančan je bil v Italiji zlat v igri posamezno.
Fotografija: Jure Kozjek je blestel na svetovnem prvenstvu. FOTO: BZS
Odpri galerijo
Jure Kozjek je blestel na svetovnem prvenstvu. FOTO: BZS

Slovenska balinarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v italijanskem Alassiu osvojila pet odličij, od tega eno zlatega in štiri bronastega leska. Jure Kozjek je v finalu v igri posamezno z 11:3 premagal Hrvata Pera Ćubelo in osvojil četrti naslov svetovnega prvaka v tej disciplini. Kozjek je po uspešno oddelanem skupinskem delu kvalifikacij zablestel v izločilnih bojih, v katerih je v osmini finala izločil Američana Giuseppeja Gadaleto, v četrtfinalu Nemca Miroslava Olujića, najboljše igre pa je prikazal ravno v polfinalu in finalu. Najprej je strl odpor Argentinca Guillermeja Montemerla z 9:5, v bitki za zlato pa z 11:3 nadigral Hrvata Pera Ćubelo.

»Razmišljal sem o tem, da moram narediti čim manj napak. Vedel sem, da Ćubele ne smem pustiti z vajeti. Hitro sem se ujel v bližanju in prišel do prednosti. Na srečo sem se izognil napeti končnici ter prišel do četrtega zlata v tej disciplini,« je uspešen razplet finalnega dvoboja pokomentiral Kozjek.

Selektor moške izbrane vrste Davor Janžič je bil razumljivo navdušen nad uspehom svojega varovanca. »Jureta lahko le pohvalim za prikazano. Izvrstno je zadeval in fantastično bližal ter povsem zasluženo osvojil zlato odličje," je pojasnil Janžič, ki je bil zadovoljen tudi z bronom Gregorja Severja in Tadeja Premruja v moških dvojicah ter bronom Premruja v mešanih dvojicah v navezi s Tadejo Petrič. Ženska izbrana vrsta je osvojila bronasta odličja v ženskih dvojicah po zaslugi tretjega mesta Polone Zule in Tadeje Petrič ter Nine Volčina v hitrostnem zbijanju.

Komentarji: