Kamničanke proti Ukrajinkam v boj za ligo prvakinj

Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v četrtek v drugem kolu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj v ukrajinskem Dnipru igrale proti tamkajšnjemu Prometeju.
Fotografija: Eva Mori (na fotografiji) v ekipo Calcita vnaša prepotrebne izkušnje. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Eva Mori (na fotografiji) v ekipo Calcita vnaša prepotrebne izkušnje. FOTO: Shutterstock

Povratna tekma bo naslednjo sredo ob 20. uri v Kamniku. V minuli sezoni so slovenske državne prvakinje v najmočnejšem klubskem tekmovanju nastopile, potem ko je Uraločka iz Jekaterinburga odstopila od tekmovanja. Kamničanke so sicer v drugem krogu kvalifikacij morale priznati premoč poljski ekipi iz Lodža, a nato vseeno nastopile med elito.

Zanje je bil to drugi nastop v ligi prvakinj, do tretjega bodo skušale priti preko ukrajinskega Prometeja in v primeru zmage v dveh tekmah v tretjem krogu še z boljšo ekipo iz para Mladost Zagreb in švicarskim Viteos Neuchatelom, je klub zapisal v izjavi za javnost. V kamniškem taboru o morebitnih nasprotnicah v tretjem krogu ne razmišljajo, vse svoje misli je moštvo usmerilo v tekmi z Ukrajinkami.

»Dejstvo je, da sta tekmi s Prometejem naš prvi cilj sezone. Velik del priprav na novo sezono smo posvetili prav tema dvema tekmama, ki bosta morda še celo težji od lanskih tekem v ligi prvakinj. Naredili bomo vse, da bomo že v Dnipru igrali na visoki ravni, še na višji pa bomo morali prihodnjo sredo, ko bomo igrali doma. O ukrajinski ekipi vemo veliko, nanjo smo se temeljito pripravili, vem pa, da bodo dekleta dale vse od sebe, videli pa bomo, kaj nam bo to na koncu prineslo,« je pred torkovim odhodom v Ukrajino za spletno stran kluba dejal Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric.
 

Želijo izkoristiti pritisk


Ukrajinsko ekipo Prometej vodi selektor bolgarske reprezentance Ivan Petkov, ki je pred leti z Maritzo iz Plovdiva dosegal odlične rezultate v ligi prvakinj, s sabo pa je pripeljal še tri izkušene bolgarske reprezentantke, podajalko Nasjo Dimitrovo, blokerko Laro Kitipovo in prosto igralko Žano Todorovo. Velika nevarnost bo na Kamničanke pretila s korektorskega položaja, saj je prišla Kubanka Heidy Casanova Alvarez.

»Dolgo se že pripravljamo na tekmi z Ukrajinkami. Prepričali smo se lahko, da gre za izkušeno ekipo, ki je nevarna z vseh položajev. Prepričana pa sem, da bo naša igra na veliko višji ravni, kot je bila v soboto in da smo jim lahko enakovredne. Dejstvo je, da so pričakovanja eno, realnost pa čisto nekaj drugega, toda ko smo na igrišču, smo lahko zelo nevarne. Ker bo povratna tekma v Kamniku, bo na prvi tekmi večji pritisk na domači ekipi, kar bi lahko bila naša priložnost. Pomembno bo, da bomo igrale neobremenjeno, predvsem pa borbeno in nepopustljivo,« je dejala Olivera Brulec Kostić, kapetanka Calcit Volleyja.

V Dnipru Kamničanke ne bodo mogle računati na obolelo Fatoumatto Sillah, zato pa bo z ekipo Manca Lenart, ki v soboto ob zmagi v državnem prvenstvu s 3:0 proti Krimu, ni igrala. V vrstah slovenskih državnih prvakinj veliko računajo na Evo Mori in Brulec Kostićevo, tu so še Lucille Charuk, Andjelka Radišković, Katja Mihevc in Leja Janežič, druge so mlajše, za večino bo to tudi prvi nastop v kvalifikacijah lige prvakinj.

Preberite še:

Komentarji: