Kapetan bo kariero nadaljeval na Japonskem

Najboljši slovenski odbojkar Tine Urnaut je po slovesu od Zenita novega delodajalca našel v JTEKT Stings, ki ima ambiciozne načrte. Pred tem za Slovenijo.
Fotografija: Tine Urnaut bo kariero nadaljeval na Japonskem. FOTO: Fivb
Odpri galerijo
Tine Urnaut bo kariero nadaljeval na Japonskem. FOTO: Fivb

Kapetan slovenske moške odbojkarske reprezentance Tine Urnaut bo kariero nadaljeval na Japonskem. V prihodnji sezoni bo nosil dres tamkajšnjega prvoligaša JTEKT Stings.

Vodstvo japonskega moštva JTEKT Stings je potrdilo, da se je za sodelovanje dogovorilo z dolgoletnim slovenskim reprezentantom Urnautom, obenem pa so v klubu najavili tudi prihod vzhajajoče zvezde japonske odbojke, Jujija Nišide ter nekoliko bolj izkušenega podajalca Masahira Sekite.

V klubu, ki je japonsko V ligo zaključil na skromnem sedmem mestu, na račun novih okrepitev zdaj ciljajo na najvišja mesta, odhoda na Daljni vzhod pa se veseli tudi 33-letni Urnaut, ki se je že v sezoni 2019/20 želel preizkusiti v Aziji, a mu je nastope v dresu Šanghaja preprečil izbruh covida-19:

»Z reprezentanco smo na Japonskem že igrali, tam sem se počutil dobro, tudi sicer pa mi je Japonska všeč že od nekdaj. O tem, da bi se nekoč preizkusil v japonskem prvenstvu, sem v preteklosti že večkrat razmišljal in ko je prišla ponudba, nisem bil v dvomih. Z vodstvom kluba smo se zelo hitro dogovorili o pogojih in nov izziv je tako pred mano,« je dejal Urnaut za Odbojkarsko zvezo Slovenije.

Tine Urnaut je kapetan Slovenije. FOTO: Fivb
Tine Urnaut je kapetan Slovenije. FOTO: Fivb

Urnaut je svojo odbojkarsko pot začel v ravenskem Fužinarju, nato pa tri sezone branil barve ACH Volleyja. Prvo sezono na tujem je odigral v dresu grškega Olympiakosa, zatem pa smo ga spremljali v italijanskih Piacenzi, San Giustinu in Vibo Valentii, eno vmesno sezono 2010/11 pa je prebil v poljski Zaksi.

Po epizodi v Turčiji, kjer je nastopal za Arkas (2013/14) se je še enkrat vrnil v Italijo, najprej v Latino, nato v Trentino in Modeno, ter podpisal pogodbo s kitajskim prvoligašem Shanghai Golden Age, a zaradi izbruha covida-19 zanj ni zaigral. Je pa namesto tega v drugem delu sezone branil barve italijanskega prvoligaša Milana. V zadnji sezoni je priznani koroški odbojkar oblekel dres ruskega Zenita iz St. Peterburga, v katerem je imel na začetku sezone pomembno vlogo, nato pa so ga zaustavile poškodbe.

Slovenski kapetan ima pred začetkom klubske sezone sicer še reprezentančne obveznosti, najprej v elitni ligi narodov, zatem pa še na domačem svetovnem prvenstvu.

Preberite še:

Komentarji: