Kimi Räikkönen nemudoma prepričal vse v novi ekipi

Finski dirkaški zvezdnik po mnenju članov moštva Trackhouse Racing nared za dirko serije Nascar v Watkins Glenu.
Fotografija: Kimi Räikkönen je vsestranski športnik. FOTO: Brian Snyder/Reuters
Odpri galerijo
Kimi Räikkönen je vsestranski športnik. FOTO: Brian Snyder/Reuters

Finski zvezdnik Kimi Räikkönen, ki je po koncu lanske sezone sklenil svojo kariero v formuli 1, je znova sedel v dirkalnik. V sklopu priprav za bližnjo preizkušnjo ameriške serije Nascar v Watkins Glenu je preizkusil avtomobil chevrolet camaro ZL1 1LE moštva Trackhouse Racing, čigar solastnik je znani glasbenik Armando Christian »Pitbull« Pérez.

štarti F1 Foto Zx Igd
štarti F1 Foto Zx Igd

Nad tem, kar je »ledeni Finec« pokazal na testiranju, so bili v ekipi navdušeni. »Za Räikkönena smo pripravili celoten pripravljalni protokol, ki je kar obsežen. Ob tem, ko je spoznaval avtomobil, smo mu razložili tudi vsa pravila in zakonitosti dirk v seriji Nascar. Pojasnili smo mu, kako najbolje izkoristiti gume v kvalifikacijah, kako odpeljati dirko brez kazni, predstavili smo mu tudi politiko postankov v boksih, da potem ne bo drame. Kimi je bil izjemno osredotočen na svoje naloge,« je razkril Justin Marks, (so)lastnik moštva Trackhouse Racing.

Räikkönen, ki se je učil tudi s pomočjo simulatorja (v formuli 1 se ga je izogibal kakor hudič križa), se je hitro prilagodil novemu dirkalniku in pokazal, da še ni za staro šaro. »Za volanom je bil od vsega začetka zelo agresiven in hiter. V ekipi nas je takoj prepričal. Verjamem, da je nared za dirko v Watkins Glenu. Sem optimističen in imam velika pričakovanja,« je Marks še dejal o 42-letnem Fincu, zadnjem Ferrarijevem svetovnem prvaku v formuli 1 (2007). 

Preberite še:

Komentarji: