Klara Lukan spet hitrejša od slovenskega rekorda

Slovenska atletinja Klara Lukan je na mitingu v francoskem Montreuilu v teku na 5000 m osvojila 11. mesto.
Fotografija: Klara Lukan nadaljuje uspešno sezono na najboljši način. FOTO: AZS
Odpri galerijo
Klara Lukan nadaljuje uspešno sezono na najboljši način. FOTO: AZS

Slovenska atletinja Klara Lukan je na mitingu v francoskem Montreuilu v torek zvečer v teku na 5000 m osvojila 11. mesto in s časom 15:23,90 za dobrih 10 sekund popravila svoj slovenski rekord do 23 let. Zmagala je z rekordom mitinga (14:52,06) Kenijka Beatrice Chebet.


»Kenijke so me s stalnimi menjavami ritma pošteno utrudile«


»Tekma je bila zelo zahtevna, saj so me kenijske tekačice v ospredju s stalnimi menjavami ritma pošteno utrudile že na polovici nastopa. Tudi start tekme je bil zelo pozen in ob tako pozni uri je res težko ostati osredotočen in iz sebe iztisniti maksimum. Sem pa zadovoljna, ker iz teka v tek napredujem in sem prepričana, da lahko tečem še hitreje,« je pojasnila Lukanova, ki bo konec tega tedna nastopila na državnem prvenstvu v Kranju.

image_alt
Učitelji menili drugače, zato je naredila po svoje


Hugues Fabrice Zango iz Burkine Faso pa je v troskoku postavil najboljši izid sezone na svetu. Bronastemu na svetovnem prvenstvu 2019 so v troskoku namerili 17,67 m. To je sicer še precej oddaljeno od svetovnega rekorda, ki ga je Britanec Jonathan Edwards postavil 7. avgusta 1995, ko je slavil z 18,29 m.

Preberite še:

Komentarji: