Kolumbija žaluje za nesrečnim 25-letnikom

Kolumbijska boksarska zveza je v petek potrdila smrt Luisa Quinonesa, ki je podlegel posledicam možganskih poškodb po dvoboju državnega prvenstva.
Fotografija: Sorodniki in prijatelji so se poslavljali od Luisa Quinonesa. FOTO: Jesus Rico/AFP
Odpri galerijo
Sorodniki in prijatelji so se poslavljali od Luisa Quinonesa. FOTO: Jesus Rico/AFP

Kolumbijski boksar v polvelterski kategoriji Luis Quinones je umrl v četrtek zvečer, potem ko je bil pet dni prej nokavtiran v dvoboju s Josejem Munozom v Barranquilli v Kolumbiji, je v petek sporočila kolumbijska boksarska zveza, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju medijske mreže ESPN je bil 25-letnik v komi, potem ko je v osmi rundi dvoboja državnega prvenstva v polvelterski kategoriji do 63,5 kilogramov 24. septembra klonil pod udarci Munoza. Dvoboj je bil v areni Elias Chegwin v Barranquilli.

Tekmovalca so takoj odpeljali v bolnišnico. Tam so zdravniki med drugim ugotovili možgansko krvavitev, subduralni hematom, nato pa opravili dolgotrajno nevrološko operacijo in ga spravili v farmakološko komo. V četrtek so ga razglasili za možgansko mrtvega, vendar so se odločili, da ga bodo umetno ohranili pri življenju. V petek zgodaj zjutraj pa so Quinonesa odklopili z aparatov in je umrl.

»Cuadrilatero Boxing je globoko užaloščen zaradi smrti Luisa Quinonesa, edinstvenega in discipliniranega človeka, ki je vedno pokazal največjo predanost temu športu,« je sporočil boksarski promotor.

Komentarji: