Kysselefova četrta v Dohi

Slovenka v finalu preskoka na svetovnem pokalu tik za stopničkami.
Fotografija: Tjaša Kysselef je po zmagi v Cottbusu tokrat zasedla četrto mesto. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Tjaša Kysselef je po zmagi v Cottbusu tokrat zasedla četrto mesto. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Telovadka Tjaša Kysselef, zmagovalka uvodne tekme svetovnega pokala v Cottbusu, je v finalu preskoka v Dohi osvojila četrto mesto. Za svoj nastop je dobila oceno 13,033 točke. Zmagala je Uzbekistanka Oksana Čusovitina s 13,433, druga je bila Madžarka Maria Bacskay Csenge s 13,150, tretja pa Rusinja Viktorija Listunova s 13,133. »Ocena je bila resda čez 13 točk, a s skoki nisem najbolj zadovoljna. Posebej pri drugem me je odneslo naprej. Če bi skoka opravila tako, kot bi morala, bi verjetno bila tretja. Saj ne, da sta bila to slaba skoka, a pri doskokih so se pripetile napake. Pri prvem manjši korak nazaj, pri drugem pa naprej. To pa zdaj sodniki precej odbijajo, tudi kakšno desetinko,« je povedala Kysselefova, ki ve, pri čem je težava.

Na to se bo osredotočila že pred naslednjo postajo svetovnega pokala, ki jo bo gostil Kairo. »Zagotovo bom razmišljala o tem, kaj sem tokrat pokazala in kaj bom lahko izboljšala. Menim, da vem, kje je težava. Izboljšala sem tehniko skoka, zaradi česar sem približno 20 centimetrov višja kot prej in še nisem prepričana, kje točno sem v zraku. Bo treba pač več ponovitev, da dobim pravi občutek,« je dodala Kysselefova. Osemindvajsetletna Ljubljančanka je bila sicer že v kvalifikacijah tega orodja v Dohi četrta, ima pa doslej tri zmage v svetovnem pokalu ter 23 uvrstitev na zmagovalni oder pokala.

V današnjih finalih se je predstavila tudi Lucija Hribar. Nastop med najboljšo osmerico si je pritelovadila na dvovišinski bradlji, kjer je imela šesto oceno kvalifikacij. Danes je z oceno 12,400 zasedla četrto mesto. Zmagala je Rusinja Listunova s 14,566, druga je bila njena rojakinja Marija Minajeva s 13,366, tretja pa Ukrajinka Daniela Batrona z 12,466. Obe slovenski telovadki finalna nastopa čakata še v soboto, saj sta se obe uvrstili med najboljših osem na gredi.

Komentarji: