Leclerc najhitrejši tudi v Monzi, nesreči Räikkönena in Sainza

Monaški dirkač formule ena je s ferrarijem najbolje začel tudi vikend v Italiji.
Fotografija: Charles Leclerc je tudi v Monzi v vrhunski formi. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Charles Leclerc je tudi v Monzi v vrhunski formi. FOTO: AFP

Monza – Ferrarijev dirkač Charles Leclerc, ki je zadnjo nedeljo v Spa-Francorchampsu prvič okusil slast zmage v formuli ena, je na veliko veselje številnih italijanskih navijačev najbolje začel tudi vikend v Monzi. S časom 1:27,905 je bil namreč 21-letni Monačan najhitrejši na uvodnem prostem treningu, ki so ga sicer prireditelji večkrat prekinili zaradi nesreč.

Med drugimi sta se z vlažne proge zavrtela tudi Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) in Carlos Sainz ml. (McLaren), ki je kljub temu osvojil drugo mesto. Za Leclercom je zaostal za 0,306 sekunde, tretji pa je bil Sainzev ekipni kolega Lando Norris (+ 0,545).

Branilec naslova svetovnega prvaka Lewis Hamilton (Mercedes) je z zaostankom 0,825 pristal na četrtem mestu, medtem ko so se Max Verstappen (Red Bull, + 2,195), Sebastian Vettel (Ferrari, + 2,602) in Valtteri Bottas (Mercedes, + 2,691) drug za drugim zvrstili na mestih od sedmega do devetega.

Tudi po drugem prostem trningu se je na vrhu semaforja rezultatov znašel Leclerc, vendar pa je bila njegova prednost popoldne manjša kot dopoldne. Pred drugouvrščenim Hamiltonom je imel, denimo, pičle 0,068 sekunde naskoka, tretjeuvrščeni Vettel pa je zaostal za 0,201 sekunde.

Start velike nagrade Italije bo v nedeljo ob 15.10.
 

Komentarji: