Letos motiv še večji, želijo vrniti naslov

Predstavila se je ekipa ACH Volleyja za novo tekmovalno sezono.
Fotografija: Oranžni zmaji želijo v novi sezoni bruhati ogenj. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Oranžni zmaji želijo v novi sezoni bruhati ogenj. FOTO: Jože Suhadolnik

Odbojkarji Merkurja Maribora in Calcita Volleyja so lani prekinili dolgoletno dominacijo ACH Volleyja na slovenskih igriščih. Prvi so vzeli naslov prvakov, drugi pokalnih zmagovalcev, Ljubljančani pa so trdno odločeni, da letos naslova vrnejo v Tivoli.
V ta namen so prevetrili ekipo in tudi zamenjali trenerja, Matijo Pleška bo nasledil Hrvat Mladen Kašić. »Naš cilj so vedno domača naslova, zmaga v srednjeevropski ligi in dobri nastopi v Evropi. Lani ciljev nismo izpolnili, a to nismo ocenili kot katastrofo. Res, da po dolgih letih ne bomo igrali lige prvakov, toda z igranjem v pokalu challenge se odpirajo drugačne priložnosti za dokazovanje. Po koncu lanske sezone smo se takoj zganili, naredili analize in krenili v prenovo ekipe in strokovnega štaba. V okviru proračuna visokega okrog milijona evrov smo sestavili ekipo, verjamem, da sta športni direktor Aleš Jerala in trener izbrala igralce, ki bodo cilje izpolnili,« je uvodoma povedal predsednik kluba Rasto Oderlap.

»Ekipo smo sestavljali skupaj z novim trenerjem. Ta je bil prisoten že konec lanske sezone, tako da si je lahko ogledal lanski finalni turnir pokala. Dolgo časa sva si izmenjavala informacije in na koncu nam je uspelo pripeljati igralce, ki si jih je želel in ki so bili na našem radarju. Še posebej sem vesel, da sta se v klub vrnila reprezentanta Jani Kovačič in Alen Šket. Mislim, da imamo dobro ekipo, kombinacijo mladih in izkušenih igralcev, ki bo sposobna izpolniti cilje. Prioriteta bo zagotovo vrnitev državnega naslova,« je dejal direktor Jerala.

Jan Pokeršnik je že deveto leto pri ACH Volleyju, v novi sezoni bo kapetan. FOTO: Jože Suhadolnik
Jan Pokeršnik je že deveto leto pri ACH Volleyju, v novi sezoni bo kapetan. FOTO: Jože Suhadolnik


Večina okrepitev prihaja s področja nekdanje Jugoslavije, tako so v Ljubljano privabili črnogorskega reprezentančnega sprejemalca Nemanjo Peruničića, srbskega blokerja Nemanjo Mašulovića, srbskega podajalca Vuka Todorovića, ki bo zamenjal Gregorja Ropreta (slovenski reprezentant se je preselil v Francijo), in makedonskega korektorja Nikolo Gjorgieva. Trener Kašić je z igralci in tudi njihovim delom zazdaj zadovoljen, a pravi, da se vedno da še bolje. Prisega na trdo delo, o rezultatskih pričakovanjih noče govoriti, trdi, da bodo ob dobrem delu uspehi prišli sami.

Tudi reprezentant Alen Šket se je vrnil v ljubljanski klub. FOTO: Jože Suhadolnik
Tudi reprezentant Alen Šket se je vrnil v ljubljanski klub. FOTO: Jože Suhadolnik

 

Močnejši kot lani


Da se zaenkrat na treningih dobro dela, je potrdil tudi novi kapetan, izkušeni sprejemalec in nekdanji reprezentant Jan Pokeršnik. »Mislim, da že zdaj dobro delujemo, pričakujem pa, da bo forma rasla. Odigrali smo prijateljsko tekmo z Dobom, izid je bil sicer neodločen, a ni bil v prvem planu. Mislim, da imamo letos res široko klop, kakovostne igralce, dokazati pa se moramo tudi kot ekipa. Prepričan sem, da smo precej močnejši kot lani, igrali bomo hitrejšo odbojko kot do zdaj, verjamem, da bomo s servisi lomili tekmece. Ker smo lani izgubili domači lovoriki, bomo še dodatno motivirani. Že lani smo bili po neuspehu trdno odločeni, da naslova vrnemo, Calcit Volley in Merkur Maribor spoštujemo, tudi letos imata odlični ekipi, toda mi smo prepričani, da smo boljši,« je optimistično razpoložen sprejemalec, ki se je zaradi igranja odbojke na mivki ekipi priključil pozneje.

Tudi kapetan posebej ne obžaluje dejstva, da ne bodo igrali v ligi prvakov: »Vsekakor si vsi želimo igrati v ligi prvakov, toda tudi v drugih evropskih pokalih se igra kakovostna odbojka. Tudi v pokalu challenge so dobre ekipe, že prvi tekmeci, Ukrajinci, bodo zelo zelo nevarni. Potem so tu še ekipe iz najmočnejših lig. Vseeno pa mislim, da spadamo med štiri najboljše ekipe v tem pokalu, zato bo glavni cilj polfinale, želja pa zmaga.« Državno prvenstvo se sicer začne že to soboto, ko bo ACH Volley gostoval pri Panviti Pomgradu v Murski Soboti.

Komentarji: