Loeb se vrača, toda ne k Citroënu

Devetkratni zaporedni svetovni prvak v reliju je, po poročanju Autosporta, obljubil zvestobo Hyundaiju.
Fotografija: Citroënovo kapico bo zamenjal za Hyundaijevo. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Odpri galerijo
Citroënovo kapico bo zamenjal za Hyundaijevo. FOTO: Sebastien Bozon/AFP

Ljubljana – Če je verjeti uglednemu britanskemu avtomobilističnemu portalu Autosport, se devetkratni zaporedni svetovni prvak Sebastien Loeb vrača med elito v reliju. Toda ne za volanom citroëna, s katerim je dosegel vse uspehe v karieri, temveč je sodelovanje za prihodnjo sezono podpisal s Hyundaijem. To bo sploh njegov prvi tekmovalni izziv brez citroëna.


Hyundai še ni potrdil


Loeb je trenutno »prost« dirkač in v Abu Dabiju s peugeotom testira pred januarskim slovitim vztrajnostnim relijem Dakar. Pri Hyundaiju informacije še niso uradno potrdili, je pa moštveni šef Alain Penasse prikimal, da so bili v ekipi v pogovorih s 44-letnim Francozom, ki je letos nastopil na treh relijih za svetovno prvenstvo in si v Španiji tudi pokoril konkurenco.


Kakšna bo Paddonova usoda?


Prav tako še ni znano, kaj bo Loebov angažma pomenil za dosedanjega Hyundaijevega dirkača, Novozelandca Haydna Paddona, ki se je letos na relijih menjaval s Špancem Danijem Sordom, v sedmih nastopih pa iztržil 73 točk za končno osmo mesto. Kako bo francoski as uskladil zaključek Dakarja in uvodni reli Monte Carlo, ki ju loči le nekaj dni, pa verjetno ve le sam.

Preberite še:

Komentarji: