Luna Rossa hitro dokazala konkurenčnost

Po prvih dveh regatah finala Pokala Amerike sta Team New Zealand in Luna Rossa izenačena na 1:1.
Fotografija: Finalista sta si na uvodnih regatah razedelila po eno zmago. FOTO: Simon Watts/Reuters
Odpri galerijo
Finalista sta si na uvodnih regatah razedelila po eno zmago. FOTO: Simon Watts/Reuters

Italijanska jadrnica Luna Rossa je prvi dan finala pokala Amerike dokazala, da je lahko konkurenčna v boju za prestižni naslov. Z domačo jadrnico Team New Zealand si je na uvodnih dveh regatah v Novi Zelandiji v sredo razdelila zmagi.

Čeprav so mnogi poznavalci že pred finalom odpisali možnosti italijanske izzivalke za osvojitev naslova, je ta prvi dan pokazala, da je razmerje moči vendarle bolj izenačeno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po lahki zmagi domače posadke v prvi regati, v cilj je prišla s prednostjo 31 sekund, je v drugi Luna Rossa poravnala izid, ciljno črto je prečkala sedem sekund pred domačo jadrnico, in tako napovedala zanimiv boj ob izvedbi naslednjih dveh regat v petek.


Italijani sledili načrtu, Novozelandci imeli premalo treninga


»Sledili smo našemu načrtu, ostali mirni in jadrnica je opravila svoje. Odlično je vedeti, da si v boju. Naj se tako nadaljuje,« je po prvem dnevu dejal krmar italijanskega moštva Jimmy Spithill.

Na drugi strani je krmar jadrnice Team New Zealand Peter Burlig za poraz v drugi etapi okrivil pomanjkanje treninga pred finalom. »Vsekakor je bilo videti, da nismo uigrani. Tudi sicer ni skrivnost, da že nekaj časa nismo tekmovali,« je dejal.

Zmago na prestižnem jadralskem tekmovanju si bo prijadrala posadka, ki bo prva zbrala sedem zmag na regatah.

Luna Rossa si je pravico nastopa v finalu priborila s prepričljivo zmago v februarskem obračunu izzivalcev, ko je s 7:1 v zmagah ugnala britansko posadko Ineos Team.

Komentarji: