Mali debeluh pripravlja presenečenje za šampiona Joshuo

Andy Ruiz ml. je trdno odločen zrušiti svetovnega prvaka Anthonyja Joshuo.
Fotografija: Andy Ruiz ml. (na fotografiji) pred obračunom z Anthonyjem Joshuo kar kipi od samozavesti. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Andy Ruiz ml. (na fotografiji) pred obračunom z Anthonyjem Joshuo kar kipi od samozavesti. FOTO: AFP

New York – Ameriški profesionalni boksar mehiškega rodu Andy Ruiz ml. (32 zmag, 21 s k. o., 1 poraz), ki se bo namesto dopingiranega rojaka Jarrella Millerja (23 zmag, 20 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza) čez dobre tri tedne (1. junija) v newyorškem Madison Square Gardnu postavil po robu močno favoriziranemu britanskemu šampionu Anthonyju Joshui (22 zmag, 21 s k. o., brez poraza), je pred dvobojem neverjetno samozavesten.

»Anthony je prvak sveta in izjemno visok, vendar pa višina v tej naši igri ni tako pomembna,« je poudaril 29-letni Kalifornijec in pribil, da bo šel v ring po zmago. »Veliko ljudi me podcenjuje, misleč, da nimam prav nobenih možnosti. Toda Joshuo opozarjam, naj me nikar ne podcenjuje; ta mali debeluh ga bo namreč zrušil in pripravil eno od največjih senzacij v težki kategoriji,« je Ruiz ml. trdno odločen presenetiti svetovnega prvaka po različicah IBF, WBA in WBO.

»Moram priznati, da imam kurjo polt. To je moja velika priložnost, druga možnost, da spišem novo poglavje v zgodovini boksa in postanem prvi mehiški svetovni prvak v težki kategoriji,« je še dejal »Uničevalec«, kakor se glasi vzdevek 188 centimetrov visokega izzivalca iz Imperiala v Kaliforniji. Ruizove grožnje pa Joshuo puščajo popolnoma hladnega: »Andy je nov izziv, ki pa se ga bom lotil z veseljem ...«

 

Komentarji: