Mercedesovi »puščici« kot z drugega planeta tudi v Barceloni

Valtteri Bottas in Lewis Hamilton razred zase na uvodnih prostih treningih pred nedeljsko veliko nagrado Španije v formuli 1.
Fotografija: Najbolje plačani finski športnik Valtteri Bottas je poskrbel za najboljši dosežek uvodnega dne v Barceloni. FOTO: Bryn Lennon/Reuters
Odpri galerijo
Najbolje plačani finski športnik Valtteri Bottas je poskrbel za najboljši dosežek uvodnega dne v Barceloni. FOTO: Bryn Lennon/Reuters

Ljubljana – Mercedesova dirkača sta ritem narekovala tudi na uvodnih prostih treningih v Barceloni, kjer bo pojutrišnjem (15.10) na sporedu šesta letošnja preizkušnja v formuli 1.  Dopoldne je bil najhitrejši finski zvezdnik Valtteri Bottas, popoldne pa britanski šampion Lewis Hamilton.

Bottas je na prvem treningu najhitrejši krog odpeljal v času 1:16,785, s čimer je za vsega 0,039 sekunde ugnal Hamiltona, ki je z dosežkom 1:16,883 vse tekmece pustil za seboj na drugem treningu. Finski ekipni kolega se mu je približal na 0,289 sekunde.

Obakrat je na tretjem mestu pristal Max Verstappen (Red Bull), minulo nedeljo zmagovalec velike nagrade ob 70. obletnici formule 1 v Silverstonu. Nizozemski as je dopoldne za najhitrejšim Bottasom zaostal za 0,939 sekunde, popoldne pa ga je od prvouvrščenega Hamiltona ločilo 0,821 sekunde.


Za najboljšo trojico sta se na uvodnem treningu v Barceloni zvrstila Ferrarijeva aduta, Monačan Charles Leclerc (+ 1,185) in Nemec Sebastian Vettel (+ 1,196), na drugem pa je bil četrti Avstralec Daniel Ricciardo (Renault, + 0,985), peti Francoz Romain Grosjean (Haas, + 1,250) in šesti Leclerc (+ 1,264).

Preberite še:

Komentarji: