Maruša Štangar leto 2021 odprla z devetim mestom

Za 22-letno judoistko Olimpije je bila v osmini finala mastersa v Dohi usodna Kosovka Distria Krasniqi.
Fotografija: Maruša Štangar (na fotografiji) je premagala Srbkinjo Milico Nikolić in izgubila s Kosovko Distrio Krasniqi. FOTO: Rok Rakun/JZS
Odpri galerijo
Maruša Štangar (na fotografiji) je premagala Srbkinjo Milico Nikolić in izgubila s Kosovko Distrio Krasniqi. FOTO: Rok Rakun/JZS

V Dohi se je začel prvi letošnji turnir za svetovni pokal v judu. Od trojice slovenskih reprezentantov, ki so odpotovali v Katar, je prva na blazine mastersa (z nagradnim skladom 196.000 evrov) stopila Maruša Štangar. Judoistka Olimpije si je v kategoriji do 48 kilogramov izbojevala deveto mesto.
image_alt
Evropska prvakinja prekinja uspešno športno pot


Štangarjeva je v uvodnem krogu z akcijo za vazari ugnala Srbkinjo Milico Nikolić (7:0), v osmini finala pa je bila za 22-letno Ljubljančanko usodna Distria Krasniqi, ki se je veselila zmage z iponom (10:0). Maruša je tako izgubila še tretji medsebojni dvoboj s tri leta starejšo tekmico iz Kosova, bronasto s predlanskega svetovnega prvenstva v Tokiu.
image_alt
Ko so sestri potrdili diagnozo, se jim je vse postavilo na glavo


Na tekmovanju v Dohi, za katerega se je prijavilo skoraj 400 judoistov in judoistk iz 69 držav, se bosta pod slovensko zastavo borila še Andreja Leški (do 63 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg). Članica Bežigrada bo poskušala jutri za začetek premagati Alžirko Amino Belkadi, v sredo pa se bo član Impola uvodoma postavil po robu Ukrajincu Jakivovu Hammu.

Komentarji: