Matej Žagar po rezultatski krizi zadovoljen s 7. mestom (VIDEO)

Sezono SP v spidveju je sinoči odprla dirka za VN Poljske v Varšavi, ki je okronala Britanca Taija Woffindna.
Fotografija: Matej Žagar je bil z uvrstitvijo v finale zadovoljen. Foto Mediaspeed.net
Odpri galerijo
Matej Žagar je bil z uvrstitvijo v finale zadovoljen. Foto Mediaspeed.net

Varšava – Najuspešnejši slovenski spidvejist Matej Žagar je novo sezono svetovnega prvenstva začel uspešno in se prebil v polfinale dirke za veliko nagrado Poljske v Varšavi, tam pa v svoji skupini ostal brez novih točk in končal na sedmem mestu. Njegov končni iztržek je neobičajen, v šestih vožnjah je namreč trikrat zmagal in trikrat zasedel zadnje mesto, skupno je to zadostovalo za devet točk. Elitna sezona se bo nadaljevala čez dva tedna z veliko nagrado Češke v Pragi.


Ugnal dva svetovna prvaka


Matej je dirko začel s sladko zmago v vožnji z lanskim svetovnim prvakom Jasonom Doylom, dvakratnim šampionom Taijem Woffindnom in enim od domačih asov Przemyslawom Pawlickim. Ko je nato vpisal dve zaporedni ničli, je po treh vožnjah zasedal šele enajsto mesto, torej popravnih izpitov ni imel več. Z dvema mojstrskima nastopoma je redni del dirke končal kot peti in padel v drugo polfinalno skupino, v kateri pa so bili ruski povratnik Artjom Laguta, Woffinden in Bartosz Zmarzlik hitrejši.


Doyle in Hancock brez polfinala


Finalne zmage se je nato veselil 27-letni Otočan, ki je – na veliko razočaranje domačih navijačev – odbil tudi napad Macieja Janowskega, tretjeuvrščeni Šved Fredrik Lindgren pa je zbral največje število točk na dirki, 16. Četrti finalist Laguta je ob vrnitvi med elito ostal praznih rok. Zadnja svetovna prvaka, Doyle in 47-letni ameriški »fosil« Greg Hancock, sta obtičala v drugi polovici uvrščenih.


Žagar s premočnim motorjem


»Predvsem z vidika rezultatske krize, v katero sem padel v zadnjem obdobju, sem z rezultatom seveda zadovoljen. Devet točk ni super izplen, je pa zelo soliden rezultat in spodbuda za naprej. Poizkušali smo vse, zamenjali motor, drugi je nato deloval bolje. V polfinalu bi moral več tvegati in malo spremeniti nastavitve, saj se je vmes steza toliko posušila, da je bil motor premočan. Štartni položaj C ni bil slab, a motor zaradi napačne nastavitvee ni vlekel tako, kot bi si želel,« je strnil vtise Žagar.


IZIDI VN POLJSKE V VARŠAVI


1. Tai Woffinden (VB) 15 točk
2. Maciej Janowski (Pol) 13
3. Fredrik Lindgren (Šve) 16
4. Artjom Laguta (Rus) 13
5. Chris Holder (Avst) 10
6. Patryk Dudek (Pol) 10
7. Matej Žagar (Slo) 9
8. Bartosz Zmarzlik (Pol) 9
 

Komentarji: