Na državnem prvenstvu v Mariboru največ lovorik ljubljanskemu Tivoliju

Za najboljšega boksarja v članski konkurenci razglasili Edina Sejdinovića, predsednik svetovne zveze Umar Kremljov podaril opremo slovenskim klubom.
Fotografija: Edin Sejdinović (levo) si je priboksal naslov državnega prvaka v polsrednji kategoriji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Edin Sejdinović (levo) si je priboksal naslov državnega prvaka v polsrednji kategoriji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

V mariborski športni dvorani Leona Štuklja so prireditelji iz domačega ŽBK minuli konec tedna uspešno spravili pod streho državno prvenstvo v boksu. V članski konkurenci so bili najuspešnejši borci iz Tivolija, ki so si izbojevali kar štiri zlate lovorike.

Z naslovi državnega prvaka so se ob Edinu Sejdinoviću (do 71 kg), ki so ga po tesni finalni zmagi nad Galom Šepicem (Legionar) razglasili za najboljšega boksarja med člani, iz omenjenega ljubljanskega kluba okitili še Marko Makovec (do 75 kg), Gregor Starašinič (do 80 kg) in Žiga Mikšić (nad 92 kg). Zlate kolajne so si v absolutni konkurenci priboksali še nadarjeni Nik Nikolov Veber (DBV Fužinar, do 63,5 kg), Aljaž Šircelj (FCL Ljubljana, do 67 kg) in Alen Bolkovič (Ljutomer, do 92 kg).

Nad organizacijo državnega prvenstva je bil navdušen tudi Umar Kremljov, predsednik Svetovne amaterske boksarske zveze (AIBA), ki je slovenskim klubom podaril precej opreme in odgovornim obljubil nadaljnjo podporo. Iz Maribora je odpotoval v Beograd, kjer je preveril, kako potekajo priprave za svetovno prvenstvo, ki bo med 26. oktobrom in 6. novembrom v tamkajšnji areni Štark. Ob tem je razkril, da bo nagradni sklad tekmovanja višji od dveh milijonov evrov.

Preberite še:

Komentarji: