Najboljši Tadej Pogačar, Janja Garnbret in košarkarji

Na prireditvi športnik leta 2021 v Cankarjevem domu so priznanja prejeli olimpijska prvakinja v plezanju, sijajna ekipa z Luko Dončićem in zmagovalec Toura.
Fotografija: V Cankarjevem domu so s priznanji pozirali (z leve) paralimpijec Franček Gorazd Tiršek, predsednik košarkarske zveze Rašo Nesterović, olimpijska prvakinja Janja Garnbret, smučarska skakalka Nika Križnar in odbojkarski zvezdnik Rok Možič. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
V Cankarjevem domu so s priznanji pozirali (z leve) paralimpijec Franček Gorazd Tiršek, predsednik košarkarske zveze Rašo Nesterović, olimpijska prvakinja Janja Garnbret, smučarska skakalka Nika Križnar in odbojkarski zvezdnik Rok Možič. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Izteka se nenavadno, žal spet koronsko leto. In to je seveda občutil tudi šport. Toda virus gor ali dol: naši junaki zasneženih prog, skakalnic, kolesarskih dirk, plezalnih sten, košarkarskih in odbojkarskih igrišč, brzic, judoističnih tatamijev, jadralnih regatnih polj so spet blesteli!

Najbolj med vsemi pa zmagovalci sinočnje slovesne razglasitve Društva športnih novinarjev Slovenije. To je tradicionalno podelilo nagrade najboljšim.

image_alt
Luki Dončiću in soborcem so ploskali celo najhujši tekmeci

image_alt
Dotaknila se je nebes, pogled ji seže tudi do mesta angelov

image_alt
Največji je Tour in pika

V zanimivem in zaradi številnih slovenskih športnih podvigov zelo zahtevnem izboru je v moški konkurenci največ točk, 115 glasovalcev, zbral kolesar Tadej Pogačar, zmagovalec prestižne dirke po Franciji, bronasti na olimpijskih igrah in sploh prvi kolesar svetovne lestvice.

Janja Garnbret je športnica leta 2021. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Janja Garnbret je športnica leta 2021. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Med dekleti je bila najboljša naša sijajna športna plezalka Janja Garnbret, poleti v Tokiu olimpijska zmagovalka. V razvrstitvi ekip pa so novinarji največ točk podelili slovenski moški košarkarski reprezentanci, ki se je najprej skozi zahtevno kvalifikacijsko sito prvič do zdaj uvrstila na prestižni olimpijski turnir, nato pa so Luka Dončić in soigralci navdušili stroko in privržence ter svojo pot v Tokiu sklenili v polfinalu. Nagrado za obetavnega mladega športnika je prejel odbojkar Rok Možič, posebno priznanje je dobil tudi športnik paraolimpijec Franček Gorazd Tiršek.

Tadej Pogačar je najboljši kolesar na svetu. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Tadej Pogačar je najboljši kolesar na svetu. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Navzoči v Cankarjevem domu so z veseljem obujali spomine tako na omenjene zadnje presežke kot tudi na lepih 30 športnih let v slovenski samostojnosti. Prireditev, ki jo je prenašala TV Slovenija, sta povezovala Saša Jerković in Irena Shyama Hlebš. Za glasbeno spremljavo je skrbela skupina Big Foot Mama, ki je lani praznovala 30-letnico delovanja.

Luka Dončić je Slovenijo popeljal na OI in do četrtega mesta v Tokiu. FOTO: Brian Snyder/Reuters
Luka Dončić je Slovenijo popeljal na OI in do četrtega mesta v Tokiu. FOTO: Brian Snyder/Reuters

Preberite še:

Komentarji: