Ni ji žal, da je poskusila

Maruša Mišmaš na svetovnem prvenstvu v Dohi 33. na 1500 m.
Fotografija:
Odpri galerijo

Doha – S prvim krogom Maruše Mišmaš v teku na 1500 metrov so se končali slovenski nastopi na svetovnem prvenstvu v Dohi. Naša atletinja je v disciplini, ki ni njena paradna, zasedla 33. mesto (4:14,96).

Za Mišmaševo je bil nastop na 1500 metrov bonus, osredotočila se je na 3000 m z zaprekami, kjer je bila v finalu 12., na krajši razdalji pa je dobila povabilo IAAF, saj norme ni imela izpolnjene, in odločila se je, da poskusi. Štartala je sproščeno in neobremenjeno, četudi si je želela napredovati v polfinale, prav tako je želela osebni rekord (4:06,64). Ni se izšlo, v drugi, najpočasnejši skupini je bila enajsta, skupno torej 33. Upala je, da bo tempo nekoliko hitrejši, kot so ga v prvih 400 metrih ubrale tekmice, zato se je za drugi krog sama postavila na čelo skupine, a vse skupaj ni šlo veliko hitreje, v zadnjem delu pa so tekmice toliko pospešile, da je ostala v ozadju.

"Že tako ali tako nimam takšne hitrosti, ker je moja primarna disciplina 3000 z zaprekami, z utrujenimi nogami pa je bilo vse še toliko težje. Zadnjih 500, 600 metrov nisem mogla držati ritma. A ni mi žal, da sem poskusila, četudi sem se še včeraj spraševala, zakaj nisem poslušala moža, ki je dejal, da je nastop slaba ideja, saj sem bila psihično utrujena. Uživala sem in vesela sem, da sem nastopila," je ocenila Mišmaševa, sicer srednje zadovoljna s SP.

Komentarji: