Ni še prebolela nedavne tragične smrti komaj 18-letnega varovanca Roka

Ozračje za Emo Kozin bo v Stožicah ogrevala tudi Tajda Ratajc, naša najboljša predstavnica mešanih borilnih športov.
Fotografija: Tajda Ratajc (na fotografiji desno) je novembra lani v koprski dvorani Bonifika že v uvodni rundi prisilila k vdaji Grkinjo Haro Dimitroula. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Tajda Ratajc (na fotografiji desno) je novembra lani v koprski dvorani Bonifika že v uvodni rundi prisilila k vdaji Grkinjo Haro Dimitroula. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Brdo pri Lukovici – Le še 13 dni nas loči od športno-glasbene premiere v stožiški dvorani, v kateri bodo po evropskem prvenstvu v odbojki v nedeljo, 6. oktobra, za svojevrstni spektakel pod isto streho poskrbeli še borci in rockerji (Big Foot Mama, Siddharta, John F. Doe, Seven Days In May). V zadnjem obračunu prireditve, kakršne pri nas še ni bilo, se bo najuspešnejša slovenska profesionalna boksarka Ema Kozin z izkušeno Švedinjo Mario Lindberg v supersrednji kategoriji udarila tudi za diamantni pas uglednega združenja WBC.

Ozračje v areni bo pomagala med drugimi do takrat primerno ogreti tudi Tajda Ratajc, ki se bo borila za sedmo zaporedno zmago v mešanih borilnih športih (MMA). To ji bo poskušala preprečiti Venezuelka Elizabeth Rodrigues, ki je doslej borišče zapustila trikrat dvignjenih rok, dvakrat pa s sklonjeno glavo.

Čeprav je za 31-letno Celjanko zares črno obdobje, nekoč zelo obetavna judoistka verjame, da bo ostala neporažena.
»Konec aprila sem se že silno veselila borbe pred svojimi navijači v mojem Celju, ki pa je na žalost – tako kot celoten dogodek – padel v vodo. Zatem sem se spopadala z določenimi poškodbami in potrebovala sem nekaj časa, da sem svoje telo spet spravila v red, najhujši udarec pa sem dobila pred kratkim, ko sem izgubila svojega varovanca Roka Oslakoviča,« je s tresočim se glasom pripovedovala Tajda.


Prisegla sta si, da bosta skupaj prišla do vrha


Po krajšem premoru, med katerim so jo oblile solze, je razkrila, da je Roka, ki je na začetku septembra veliko prezgodaj, pri komaj 18 letih odšel s tega sveta, spoznala že kot otroka, ko je začel trenirati judo. Zatem se je – tako kot sama – preusmerila v MMA. »Zares sem verjela vanj. Medsebojno sva se spodbujala in si prisegla, da bova skupaj prišla do vrha. Odslej se bom morala sama boriti za oba,« je s cmokom v grlu dejala naša najboljša predstavnica mešanih borilnih športov in dodala, da se je zaradi Oslakovičeve tragične smrti težko osredotočila in zbrala za svoje priprave na dvoboj v Stožicah.
Ob Tajdi Ratajc se bo 6. oktobra v Stožicah boril tudi Lemmy Krušič. FOTO: Miha Šimnovec/Delo
Ob Tajdi Ratajc se bo 6. oktobra v Stožicah boril tudi Lemmy Krušič. FOTO: Miha Šimnovec/Delo


»Poskušala sem stati Rokovi družini ob strani, psihično je (bilo) zelo težko. Njegove smrti še nisem prebolela,« je priznala Ratajčeva, izjemno hvaležna trenerjem Tomiju Šudetu, Juretu Cesarju in Anžetu Jertu, da so jo – čeprav so jo obhajali določeni dvomi – vendarle sestavili tako mentalno kot telesno ter pripravili za obračun z Rodriguesovo.

»Kakor sem videla, je Elizabeth rokoborka, obvlada tudi brazilski ju-jitsu. Poleg tega je vzdržljiva borka, ki se zlepa ne vda. Poskušala ji bom vsiliti svoj slog borbe in zmagati na tleh. Ob znanju juda stavim tudi na svojo moč,« je napovedala nekdanja varovanka celjskega judoističnega strokovnjaka Marjana Fabjana pri klubu Sankaku in za konec večkrat pribila: »Borila se bom za Roka!«

Preberite še:

Komentarji: