Nov izjemen uspeh Andreje Leški

Slovenska judoistična šampionka se je na turnirju za grand slam v Taškentu izkazala z bronasto kolajno.
Fotografija: Andreja Leški je na poti do malega finala ugnala tudi Izraelko Inbal Shemesh. FOTO: Ekaterina Polejaeva/IJF
Odpri galerijo
Andreja Leški je na poti do malega finala ugnala tudi Izraelko Inbal Shemesh. FOTO: Ekaterina Polejaeva/IJF

Slovenska judoistična šampionka Andreja Leški se je na turnirju za grand slam v Taškentu ovenčala z bronasto kolajno. V dvoboju za tretje mesto kategorije do 63 kilogramov je z uspešnim nasprotnim napadom za vazari premagala Izraelko Gili Sharir.

Na poti do malega finala je bila 27-letna Koprčanka, ki je bila v uvodnem krogu prosta, pod vodstvom trenerja Luke Kuralta boljša od Indijke Himanshi Tokas (z iponom), Hrvatice Katarine Krišto (z dvema vazarijema) in druge Izraelke Inbal Shemesh (z iponom). Edini poraz je judoistka Bežigrada doživela v polfinalu, v katerem je morala priznati premoč Japonki Momo Tacukava (0:10).

Leškijeva, ki si je lani izbojevala zlato lovoriko na evropskem prvenstvu v Montpellierju in srebrno na svetovnem prvenstvu v Dohi, se je tako veselila že svojega 23. odličja na tekmovanjih za svetovni pokal, enajstega na turnirjih za grand slam. Z njim je naredila naslednji korak proti poletnim olimpijskim igram v Parizu.

image_alt
Predsednikova ponudba je bila smešna in zame popolnoma nesprejemljiva

V uzbekistanski metropoli se je danes boril tudi Martin Hojak (do 73 kg), ki je po zmagi nad Nemcem Alexandrom Berndom Gablerjem (z iponom) in porazu s Kazahstancem Danijarjem Šamšajevom (z dvema vazarijema) zasedel deveto mesto.

Že včeraj je bila Kaja Kajzer (do 57 kg) sedma, Maruša Štangar (do 48 kg) pa je ostala brez uvrstitve. Na tekmovanju v Taškentu sicer moči meri skoraj 500 judoistov in judoistk iz 68 držav.

Preberite še:

Komentarji: