Od naših najbolje začel Benjamin Savšek

Skozi kvalifikacijsko sito finalne tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Pragi 11 slovenskih čolnov.
Fotografija: Benjamin Savšek se je zanesljivo prebil v polfinale. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Benjamin Savšek se je zanesljivo prebil v polfinale. FOTO: Matej Družnik/Delo

Praga – V kvalifikacijah finalne tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah je nastopilo 12 slovenskih čolnov in kar 11 si jih je priveslalo mesto v polfinalu; zalomilo se je le kanuistki Lei Kozorog. Sedem jih je nalogo opravilo že na prvi progi, na popravni izpit pa je moral presenetljivo tudi kajakaš Peter Kauzer, v prvem poskusu šele 38., torej tudi za 14. Nikom Testenom in 28. Martinom Srabotnikom.

V dopoldanskem delu kvalifikacij se je od Slovencev najbolje odrezal Benjamin Savšek, ki je med kanuisti z zaostankom 4,29 sekunde za najhitrejšim Britancem Ryanom Westleyjem zasedel 13. mesto. Luka Božič (+4,38) je pristal tik za njim, polfinale pa je z 20. mestom za las ujel tudi Anže Berčič (+6,20).

Med kajakašicami je s progo najbolje opravila domača reprezentantka Katerina Kudejova, v polfinale pa sta se prebili tudi dve naši tekmovalki. Bolje se je odrezala Eva Alina Hočevar (+5,42), ki se je uvrstila na 15. mesto – štiri mesta pred Evo Terčelj (+ 6,76). Kot zadnja si je po popravnem izpitu napredovanje zagotovila tudi Ajda Novak.

Pri kanuistkah sta bili v drugem nastopu dovolj hitri Hočevarjeva (8.) in Lea Novak (9.).


 

Preberite še:

Komentarji: