Odbojkarje čaka težka pot do Tokia

Slovenski odbojkarji se bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre 2020 pomerili s Francijo, Tunizijo in Poljsko. 
Fotografija: Ni še znano, kdo bo slovenske odbojkarje vodil v kvalifikacijah. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Ni še znano, kdo bo slovenske odbojkarje vodil v kvalifikacijah. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah pomerila s Poljsko, Francijo in Tunizijo, so danes sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS). Kvalifikacijski turnir bo potekal od 9. do 11. avgusta naslednje leto, ni pa še znano, katera država bo prirediteljica.

Kot so sporočili iz OZS, so v krovni mednarodni zvezi skupine kvalifikacij za OI 2020 v Tokiu pripravili na podlagi najnovejše svetovne lestvice. Slovenske odbojkarje čaka težko delo, saj so Poljaki septembra osvojili še drugi zaporedni naslov svetovnih prvakov, Francozi pa veljajo za eno najboljših reprezentanc v zadnjih letih. V tej skupini naj bi imeli manj možnosti le Tunizijci.

V kvalifikacije za OI se podaja 24 najboljših reprezentanc v svetovni razvrstitvi, Japonska pa ima kot gostiteljica iger nastop na olimpijskem turnirju v Tokiu že zagotovljen. V boj za olimpijske vozovnice se podaja deset evropskih ekip, med katerimi pa ni aktualnih evropskih podprvakov Nemcev.
 

Napreduje le najboljši


Šest kvalifikacijskih turnirjev s po štirimi reprezentancami se bo odvijalo med 9. in 11. avgustom, nastop na OI pa si bo zagotovila le najboljša ekipa iz vsake skupine.

Reprezentance, ki se v teh kvalifikacijskih turnirjih ne bodo uvrstile na olimpijske igre, se bodo med seboj pomerile še v drugem krogu kvalifikacij po celinskem ključu. 

Komentarji: