Olimpijski prvak ne popušča, Benjamin Savšek tudi na evropski vrh

Kanuist Benjamin Savšek je spet premagal vso konkurenco in osvojil svoj četrti naslov evropskega prvaka.
Fotografija: Takole je pokazal svojo novo pridobitev odlični kanuist Benjamin Savšek. FOTO: Nina Jelenc/kzs
Odpri galerijo
Takole je pokazal svojo novo pridobitev odlični kanuist Benjamin Savšek. FOTO: Nina Jelenc/kzs

Kanuist Benjamin Savšek nadaljuje serijo uspehov na največjih tekmah. Na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu je olimpijski prvak spet premagal vso konkurenco in osvojil svoj četrti naslov evropskega prvaka ter peto kolajno na evropskih prvenstvih, s čimer se je po številu posamičnih odličij na evropskih prvenstvih izenačil s Petrom Kauzerjem.

Na evropskih prvenstvih ima Slovenija tako že 15 zlatih kolajn, v Liptovskem Mikulašu pa je Savšek edini slovenski dobitnik odličja. »Odlični občutki, že četrtič sem prvak. Na težki progi mi je uspela odlična, čista vožnja, zdaj bom za nadaljevanje sezone še bolj motiviran,« je po uspehu organizatorjem še v čolnu dejal 35-letni Ljubljančan, ki je imel na cilju 57 stotink prednosti pred Nemcem Siderisom Tasiadisom, tretje mesto je zasedel Španec Miquel Trave. Luka Božič je zasedel 18. mesto.

Benjamin Savšek FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
Benjamin Savšek FOTO: Stoyan Nenov/Reuters

Blizu uvrstitve tudi Eva Alina Hočevar

Blizu uvrstitve v finale je bila pri dekletih tudi Eva Alina Hočevar. V polfinalu je zabeležila 11. čas, za desetim je z dotikom vratc zaostala 57 stotink. Za najhitrejšo Mallory Franklin je zastala dobrih 12 sekund, Britanka pa je odlično vožnjo ponovila tudi v finalu in postala evropska prvakinja. Drugo mesto je zasedla Francozinja Marjorie Delassus, tretje pa Čehinja Tereza Fišerova. Tako kot pri moških so tudi pri ženskah dobitnice kolajn progo prevozile brez dotikov vratc.

Preberite še:

Komentarji: