Perez si je z zmago v Monte Carlu uresničil sanje

Za Mehičanom sta v cilj velike nagrade Monaka v formuli 1 pridrvela Carlos Sainz mlajši in Max Verstappen.
Fotografija: Sergio Perez je bil najhitrejši v Monte Carlu. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Odpri galerijo
Sergio Perez je bil najhitrejši v Monte Carlu. FOTO: Sebastien Bozon/AFP

Na maratonski veliki nagradi Monaka, sedmi letošnji dirki za svetovno prvenstvo v formuli 1, je zmago slavil Mehičan Sergio Perez. Red Bullov dirkač je najbolje opravil z vsemi čermi ob Azurni obali ter ciljno črto prevozil vsega 1,154 sekunde pred drugouvrščenim Špancem Carlosom Sainzem mlajšim (Ferrari) in 1,491 sekunde pred tretjeuvrščenim moštvenim sotekmovalcem, Nizozemcem Maxom Verstappnom.

»Uresničile so se mi sanje. Kot dirkač namreč sanjaš o prvem mestu v Monte Carlu,« ni skrival navdušenja Perez, ki je tretjič okusil slast zmage v kraljevskem avtomobilističnem razredu. Zaradi padavin se je sicer dirka začela s precejšnjo zamudo, nato pa so jo prekinili že po prvem krogu. Z letečim štartom se je nadaljevala, ko se je dež malo umiril, končala pa se je šele malo po 18. uri. Skupaj je trajala debele tri ure.

Domači zvezdnik Charles Leclerc (Ferrari, + 2,922), ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah, se je moral po napačni strategiji odgovornih v italijanski ekipi na koncu sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom. Peti je bil Britanec George Russell (Mercedes), šesti njegov rojak Lando Norris (McLaren), sedmi Španec Fernando Alonso (Alpine), šele osmi pa angleški šampion Lewis Hamilton (Mercedes).

Naslednja dirka bo 12. junija, ko bo na sporedu velika nagrada Azerbajdžana v Bakuju.

Preberite še:

Komentarji: