Pia Babnik četrta v New Yorku

Mlada slovenska golfistka Pia Babnik je zabeležila nov vrhunski rezultat.
Fotografija: Pia Babnik (na fotografiji) je igrala v ekipi Aditi Ashok, druga slovenska predstavnica Katja Pogačar pa v ekipi Alice Hewson. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Pia Babnik (na fotografiji) je igrala v ekipi Aditi Ashok, druga slovenska predstavnica Katja Pogačar pa v ekipi Alice Hewson. FOTO: Blaž Samec

Na turnirju evropske turneje v New Yorku, na katerem je sodelovalo tudi dvanajst povabljenih igralk s turneje LPGA oziroma šest iz prve dvajseterice na svetu, je 17-letna Ljubljančanka Pia Babnik zasedla četrto mesto. Turnir Aramco Team Series z nagradnim skladom milijon dolarjev (862.135), ki je potekal v ekipnem in individualnem formatu, je osvojila Angležinja Charley Hull (-12), druga je bila prva igralka na svetu Američanka Nelly Korda (-11), tretja pa še ena domačinka Danielle Kang (-9).

Babnikova je za tretjim mestom zaostala za dva udarca, s peto uvrstitvijo med prvih deset na dvajsetih odigranih turnirjih to sezono pa se je v skupni razvrstitvi sezone na evropski turneji zavihtela na četrto mesto.

Druga slovenska predstavnica na igrišču Glen Oaks Katja Pogačar je zasedla 38. mesto. Babnikova je igrala v ekipi Aditi Ashok, ki je turnir končala na 13. mestu, Pogačarjeva pa je bila del ekipe Alice Hewson (21.).

Preberite še:

Komentarji: