Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Pia Babnik v Tokiu, Ana Belac v Parizu

Tudi na olimpijskih igrah v francoski metropoli bo imela Slovenija vsaj eno tekmovalko na turnirju v golfu. Vizum si je priigrala 27-letna Portorožanka.
Ana Belac si je priigrala olimpijski vizum. FOTO: Aleš Fevžer
Ana Belac si je priigrala olimpijski vizum. FOTO: Aleš Fevžer
STA, Š. R.
26. 5. 2024 | 20:16
26. 5. 2024 | 20:16
2:14

Po Pii Babnik v Tokiu bo imela Slovenija tudi na olimpijskih igrah v Parizu svojo predstavnico v golfu. Portorožanka Ana Belac si je vozovnico dokončno zagotovila na zadnjih dveh turnirjih evropske turneje. Prejšnji teden je bila šesta v Nemčiji, ob tem koncu tedna pa je v Franciji zasedla 12. mesto.

Sedemindvajsetletna Primorka je že pred turnirjem ta teden ob Ženevskem jezeru z nagradnim skladom 300.000 evrov dosegla svojo najboljšo uvrstitev na lestvici Rolex - 283. mesto, z 12. mestom na turnirju Evian pa bo to uvrstitev še izboljšala.

Glede na sistem uvrščanja na olimpijske igre, ki strmi k čim bolj množični udeležbi držav, je za Slovenijo dovolj uvrstitev med prvih 300 igralk na svetovni lestvici.

Slovenija ima na olimpijskem golf turnirju dve kvoti, kar pomeni, da se ji lahko pridružita bodisi Pia Babnik bodisi Katja Pogačar. Odločitev po padla v naslednjih treh tednih, dejstvo pa je, da slednji potrebujeta vrhunske dosežke, saj sta obe nad 500. mestom.

Pia Babnik bo naslednji teden edina slovenska predstavnica na drugem majorju sezone, odprtem prvenstvu ZDA. Mesto na olimpijskih igrah si lahko zagotovi z uvrstitvijo med prvih 15 na US Opnu, sicer bo potrebovala na zadnjih dveh turnirjih pred iztekom kvalifikacijskega roka za OI v Rimu in Pragi zmago ali vsaj 2. mesto.

Podobno velja za Katjo Pogačar, ki bo do zadnjega junijskega tedna, torej mesec dni pred OI, nastopila na treh turnirjih evropske serije.: naslednji teden na Švedskem, nato pa v Rimu in Pragi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine