Pripravil več scenarijev za en sam cilj - zmago!

Ljubljanski borec Uroš Jurišič se bo jutri ponoči na Floridi boril za šampionski pas združenja Titan FC
Fotografija: Uroš Jurišič (levo) kot bomba čaka na jutrišnjo eksplozijo na Floridi. Foto Dreamfocus
Odpri galerijo
Uroš Jurišič (levo) kot bomba čaka na jutrišnjo eksplozijo na Floridi. Foto Dreamfocus

Ljubljana - Uroš Jurišič iz dvoboja v dvoboj premika mej(nik)e slovenskih mešanih borilnih športov (MMA). Potem ko se je 25-letni Ljubljančan kot naš prvi borec povzpel v kletko onstran Atlantika in jo tam že dvakrat – po zmagah nad Američanoma DeMarcusom Kempom in Michaelom Coro – tudi zapustil dvignjenih rok, se bo jutri ponoči po srednjeevropskem času v zgodovino vpisal še kot prvi Slovenec, ki se bo boril za šampionski pas v ZDA.

Jurišič, ki je v svojo korist odločil vseh sedem dosedanjih profesionalnih obračunov, od teh šest s prekinitvijo, se bo v Fort Lauderdalu postavil po robu Američanu Joseju Caceresu (14 zmag, 13 s prekinitvijo, 7 porazov), prvaku velterske kategorije (do 77 kg) po različici Titan FC. Gre za dokaj mlado zvezo s sedežem na Floridi, ki je v le nekaj letih postala odlična odskočna deska za skok v najmočnejšo svetovno organizacijo UFC (Ultimate Figting Championship). Z zmago nad Caceresom bi torej Jurišič naredil naslednji korak k tako želenemu nastopu na največjem tovrstnem odru.

»Ker sem v vrhunski formi, že komaj čakam borbo. Kot bomba sem pripravljen za pravo eksplozijo,« je ljubljanski as napovedal spopad z »novopečenim princem iz Kendalla«, kakor se glasi vzdevek 31-letnega Američana. Zanimivo, da je bil Caceres tisti, ki si je za svojega prvega izzivalca zaželel in izbral prav Jurišiča, rekoč, da je slovenskega borca dobro proučil, tako da je pripravljen ubraniti svoj pas. Na drugi strani Uroš ni niti za hip pomišljal in odlašal z odgovorom, ko je prejel ponudbo, da se poteguje za Titanovo lovoriko. Še kako dobro se zaveda, da se takšna priložnost ne ponudi vsak dan, zato je trdno odločen, da jo bo tudi izkoristil.
 

Ne dvomi o svoji novi zmagi


»Jose je zelo kakovosten borec, zato sem se dobro pripravil nanj. Ima zelo poseben slog borbe, med katero sproža udarce s komolcem iz obrata, nevarne so tudi njegove brce. Ker ima zelo dolge roke in noge, na tleh izvaja veliko nenavadnih tehnik. Kakor sem videl, nasprotniku rad zleze na hrbet in ga poskuša zadaviti. Ker je visok in suh, nima pretirane mišične mase, zato verjetno ni noro močan, je pa izjemno vzdržljiv in ima povrhu – kot so me opozorili – jekleno voljo,« je Jurišič razkril, na kaj vse bo moral paziti pri Caceresu. Čeprav ga najboljši slovenski borec po pravilih MMA, v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci, še zdaleč ne podcenjuje, pa ne dvomi o svojem novem podvigu.

»Kako se bo odvijala borba, ne vem, imam pa v glavi pripravljenih več različnih scenarijev, ki vodijo k enemu samemu cilju – moji zmagi! Zame pač nič drugega ne pride v poštev,« je poudaril Jurišič in pribil, da bo šel na vse ali nič, pri čemer bo pazil, da se ne bo preveč zaletaval. »Jasno mi je, da se lahko med borbo zgodi marsikaj, toda Jose me bo moral – če me bo želel premagati – pošteno premikastiti, vendar ne verjamem, da je to dejansko sposoben. Zares že komaj čakam, da Slovenijo predstavim v čim lepši luči in se v domovino vrnem s pasom,« je Jurišič še sporočil s Floride, kjer se že skoraj dva meseca zavzeto pripravlja za jutrišnji spektakel Fort Lauderdalu.

Komentarji: