Ricciardo bo po kazni štartal z zadnjega mesta

Avstralec Daniel Ricciardo je dobil prvi prosti trening v Hockenheimu, a so mu v ekipi zamenjali dele motorja, zato bo v nedeljo štartal kot zadnji. 
Fotografija: Daniel Ricciardo je bil hiter, a bo v nedeljo vseeno začel z zadnjega mesta.
Odpri galerijo
Daniel Ricciardo je bil hiter, a bo v nedeljo vseeno začel z zadnjega mesta.

Dirkača ekipe Red Bull sta bila najboljša na današnjih prostih treningov pred nedeljsko dirko formule 1 v nemškem Hockenheimu. Na prvem treningu je bil najhitrejši Avstralec Daniel Ricciardo, na drugem pa Nizozemec Max Verstappen, ki je postavil tudi rekord proge.

Ricciardo je na prvem prostem treningu postavil čas 1:13,525 minute, premagal pa je Britanca Lewisa Hamiltona, ki je zaostal le za štiri tisočinke sekunde.

Verstappen je na drugem prostem treningu s časom 1:13,085 postavil nov rekord proge, Hamilton je bil znova drugi, tokrat je zaostal 26 stotink sekunde. V soboto dirkače čaka še en prosti trening ter kvalifikacije.
 

Hamilton in Bottas podaljšala


Finski dirkač v formuli 1 Valtteri Bottas je podaljšal sodelovanje z moštvom Mercedes. Osemindvajsetletni Finec bo v tej ekipi zagotovo ostal do leta 2019 z možnostjo podaljšanja do leta 2020, so sporočili iz omenjenega moštva. Pred Bottasom je dvoletno pogodbo z Mercedesom podaljšal tudi Britanec Lewis Hamilton.

Bottas je član Mercedesa od leta 2017, ko je v tem moštvu zamenjal Nemca Nica Rosberga. V skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva je trenutno na petem mestu. Vodilni Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) ima pred njim 67, drugouvrščeni Hamilton pa 59 točk prednosti.

Komentarji: