Senzacija! Ruiz premagal Joshuo

Andy Ruiz ml. novi svetovni prvak v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO.
Fotografija: Andy Ruiz ml. je novi svetovni prvak v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Andy Ruiz ml. je novi svetovni prvak v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO. FOTO: Reuters

New York – Ameriški boksar mehiškega rodu Andy Ruiz mlajši (33 zmag, 22 s k. o., 1 poraz) je uresničil svojo drzno napoved in v razprodanem newyorškem Madison Square Gardnu premagal favoriziranega britanskega šampiona Anthonyja Joshuo (22 zmag, 21 s k. o., 1 poraz). Tako mu je odvzel naslove svetovnega prvaka po različicah IBF, WBA in WBO.

Konec obračuna je bilo v sedmi rundi, v kateri je 29-letni Kalifornijec pred 20.000 gledalci še četrtič spravil na tla mesec mlajšega Angleža. Sodnik v ringu je nato prekinil dvoboj in za zmagovalca s tehničnim nokavtom razglasil Ruiza mlajši, ki je s tem Joshui prizadejal sploh prvi profesionalni poraz in pripravil eno od največjih senzacij v zgodovini težke kategorije.

Andy Ruiz ml. (desno) je s tehničnim nokavtom v sedmi rundi premagal Anthonyja Joshuo. FOTO: Reuters
Andy Ruiz ml. (desno) je s tehničnim nokavtom v sedmi rundi premagal Anthonyja Joshuo. FOTO: Reuters


»O tem sem dolgo sanjal. Za to sem dolgo trdo garal in sploh ne morem verjeti, da sem si uresničil sanje. Rad bi se zahvalil bogu, ki mi je dal to zmago. Brez njega to ne bi bilo mogoče!« je po največjem uspehu doslej povedal novi svetovni prvak v kraljevski kategoriji, prvi v zgodovini, ki je mehiškega rodu.

Medtem ko Ruiz mlajši ni skrival navdušenja, je bil Joshua povsem potrt. »Oprostite mi prijatelji in navijači, ker sem vas pustil na cedilu. Hvala, Amerika, hvala vsem, ki ste prišli v dvorano. Andy si zasluži veliko spoštovanje, dober borec je,« je po krstnem profesionalnem porazu izjavil 29-letni Anglež, ki svojega prvega dvoboja v ZDA seveda ne bo ohranil v lepem spominu.
 

Preberite še:

Komentarji: