Sijajen prvenstveni štart Zavčevega varovanca

Konjiški boksar Aljaž Venko v uvodnem dvoboju prvenstva EU v Španiji s 5:0 odpravil estonskega prvaka Denissa Kormilina.
 
Fotografija: Aljaž Venko je uspešno štartal prvenstvo Evropske unije. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Aljaž Venko je uspešno štartal prvenstvo Evropske unije. FOTO: Tadej Regent/Delo

Valladolid – Slovenski boksar Aljaž Venko je uspešno začel 9. prvenstvo Evropske unije v Španiji. V današnjem uvodnem dvoboju srednje kategorije (do 75 kg) je namreč varovanec ptujskega šampiona Dejana Zavca prepričljivo s 5:0 po točkah premagal Estonca Denissa Kormilina.

»Borba še zdaleč ni bila tako lahka, kot je mogoče soditi po izidu. A mi je uspelo Kormilinu vsiliti svoj slog boksa, s katerim sem dobil vse runde,« je iz Valladolida sporočil 25-letni Konjičan, ki je bil zmage toliko bolj vesel, ker se je z njo estonskemu prvaku na najlepši način oddolžil za poraz na evropskem prvenstvu za mlajše člane leta 2012 v Kaliningradu. V četrtfinalu se bo Venko, ki bo po vrnitvi s prvenstva prestopil med profesionalce, pomeril z Italijanom Salvatorejem Cavallarom.

Preostali trije slovenski reprezentanti so se od tekmovanja poslovili že po uvodnih nastopih. Alex Guzej (do 56 kg) je že po poldrugi minuti predal dvoboj z Gruzincem Artjušem Gomcjanom, Tadej Černoga (do 60 kg) je z 0:5 klonil pred Fincem ruskega rodu Arslanom Hatajevom, v poltežki kategoriji (do 81 kg) pa je moral Denis Lazar z enakim izidom priznati premoč Romunu Andreiju Aradoieju.
 

Preberite še:

Komentarji: