Incident v Lodžu: po dvoboju še pretep

Ruski borec Šamil Musajev zadal ljubljanskemu mojstru mešanih borilnih športov Urošu Jurišiču prvi profesionalni poraz.
Fotografija: Uroš Jurišič je doživel prvi profesionalni poraz v mešanih borilnih športih. FOTO: Dejan Valek
Odpri galerijo
Uroš Jurišič je doživel prvi profesionalni poraz v mešanih borilnih športih. FOTO: Dejan Valek

Slovenski borec Uroš Jurišič je po enajstih zaporednih profesionalnih zmagah (desetih s prekinitvijo) doživel prvi poraz v mešanih borilnih športih (MMA). Ruski tekmec Šamil Musajev je bil na spektaklu poljskega združenja KSW, ki velja za najmočnejše v Evropi, v obračunu velterske kategorije (do 77 kilogramov) po treh rundah boljši po soglasni sodniški odločitvi.

image_alt
Z zmago nad Tihim morilcem bi si odprl vrata do šampionskega pasu


Toda s tem obračuna v kletki v Lodžu ni bilo konec. Po razglasitvi se je znova razvnel. Jurišičevi trenerji iz Novega Sada se z odločitvijo niso mogli sprijazniti. Med obema taboroma je prišlo do glasne izmenjave besed in nato tudi – udarcev.



Ko se je 28-letni Ljubljančan, ki je sicer pred tem dobro boril, približal leto mlajšemu Rusu, ki prihaja iz Dagestana, ga je ta prijel in še enkrat vrgel na tla. Zatem so se prijeli še trenerji in minilo je kar nekaj časa, preden so jih spet spravili narazen.

image_alt
Jurišič po hitrem postopku onesposobil angleškega »ostrostrelca«


Nato so se vsi skupaj hitro odpravili iz kletke. Musajev tako ostaja neporažen. V profesionalni statistiki ima zdaj 14 zmag, od katerih je – tako kot Jurišič – deset dosegel s prekinitvijo. A verjetno bo sledil še epilog ...

Komentarji: