Slovenci sedmi in Slovenke devete na ekipnem EP v skvošu

V Lizboni so tekmovali Sara Rojnik, Nina Kustec, Pika Rupar, Martin Mošnik, Blaž Porenta, Mark Hafner in Jošt Dolinar.
Fotografija: Slovenke in Slovenci so ostali v tretji diviziji. FOTO: Igor Drakulič
Odpri galerijo
Slovenke in Slovenci so ostali v tretji diviziji. FOTO: Igor Drakulič

Lizbona – Na ekipnem evropskem prvenstvu divizije 3 v skvošu so slovenske barve med 20 državami zastopali Sara Rojnik, Nina Kustec, Pika Rupar, Martin Mošnik, Blaž Porenta, Mark Hafner in Jošt Dolinar. Želja slovenskih reprezentantov je bila poskusiti osvojiti eno od prvih dveh mest in se tako po desetletju vrniti v divizijo 2.

 
Prvi dan dve zmagi in poraz

 
Dve zmagi in en poraz je bil izkupiček prvega dne tekmovanja. Moški proti Belorusiji in otočju Guernsey niso imeli resne konkurence (obakrat so zmagali s 4:0), ženska ekipa pa je po hudem boju z 1:2 klonila pred Portugalkami.

 
Skvoš center na odprtem

 
»Po rahlem zapletu s slabo organiziranim prevozom na prizorišče tekem smo ob prihodu doživeli manjši šok. Skvoš center je namreč na odprtem, zato je bilo v njem za ogrevanje in igro neprijetnih 15 stopinj, obenem je pihal močan veter,« so prvi dan komentirali naši reprezentanti.

 
Fantje v četrtfinale

 
Drugi dan je moška ekipa težko preizkušnjo opravila z odliko. Po porazu z Avstrijo je Slovenija odigrala neodločeno z Estonijo, kljub temu pa osvojila 2. mesto v predtekmovalni skupini A. Ženske so izgubile z Rusijo in si zagotovile boje za uvrstitev od 9. do 12. mesta.

 
V razigravanju brez poraza

 
Dekleta po uvrstitvi v razigravanje niso več poznala poraza. Naprej so suvereno opravila z reprezentanco otoka Man, zvečer so padle še Grkinje. V zadnji tekmi so brez izgubljenega niza ugnale še Romunke in zasedle končno 9. mesto.
 

Zmaga nad Malto za sedmo mesto

 
Moški so v četrtfinalu naleteli na dva prezahtevna tekmeca. Ukrajina je bila boljša s 4:0, Rusija pa z 2:1. Zadnja tekma z Malto je štela za razvrstitev na 7. ali 8. mesto. Nasprotniki so se dobro upirali, a so Slovenci kljub temu zmagali s 3:1 in zasedli končno 7. mesto.
 

Preberite še:

Komentarji: