Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski borec pred težko nalogo, sloviti tekmec napovedal hiter nokavt

Jakob Nedoh se bo drevi na spektaklu mešanih borilnih športov (MMA) v Salt Lake Cityju udaril z Impo Kasanganayem, branilcem lovorike v ameriški seriji PFL.
Jakob Nedoh je pripravljen šokirati svet. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Jakob Nedoh je pripravljen šokirati svet. FOTO: Voranc Vogel/Delo
21. 6. 2024 | 09:37
21. 6. 2024 | 11:02
2:06

Slovenski as mešanih borilnih športov Jakob Nedoh (osem zmag, dva poraza) že odšteva zadnje ure do svojega drugega dvoboja v ameriški ligi profesionalnih borcev (PFL). Potem ko je moral pred dobrima dvema mesecema v Las Vegasu priznati premoč Turkmenistancu Dovletdžanu Jagšimuradovu, ga verjetno drevi v Salt Lake Cityju čaka še težji nasprotnik.

V kletki arene Jona M. Huntsmana, ki sprejme 15.000 gledalcev, se bo namreč 27-letni Koprčan pomeril s favoriziranim Američanom Impo Kasanganayem (16 zmag, štirje porazi), ki v poltežki kategoriji brani lansko lovoriko s tega tekmovanja. Tako se bosta – zanimivo – med seboj udarila lanska prvaka evropske in ameriške serije PFL.

Nedohu spremljevalci MMA ne pripisujejo prav veliko možnosti za uspeh, sam pa dobro ve, kaj zmore. »Pripravljen sem šokirati svet!«  je poudaril slovenski borec. Trdno verjame, da lahko preseneti tri leta starejšega borca iz Fort Lauderdala na Floridi, ki ima za seboj tudi štiri nastope v najmočnejši organizaciji UFC. Zgolj zmago ima pred očmi tudi Kasanganay.

»Videl sem dva Jakobova dvoboja, je dober borec, ki ima močan udarec. Toda ne more se kosati z menoj. Nokavtiral ga bom v prvi rundi, to je vedno moj cilj. Ne gre mi za lovoriko v PFL ali milijon dolarjev, od sebe vedno zahtevam prepričljivo zmago. Vem, kaj moram narediti zanjo proti Nedohu,« je napovedal 30-letni Američan.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine